September 27

PRIGOANA PĂDUCHILOR, DE LA “A” LA… PARANIX

paducheMai în glumă, mai în serios, nu există animal vânat cu mai multă înverşunare decât…păduchele. Bine, animal este mult spus, pentru că este doar o biată insectă, dar cu apucături rele.  Şi tocmai pentru că s-a obişnuit să trăiască pe spinarea altora (sau capul, ca să fim mai precişi), păduchele a fost pus la stâlpul infamiei dintotdeauna. Oamenii l-au ocărât şi l-au hăituit în fel şi chip, încercând să-i distrugă întreagă seminţie. Aşa se întâmplă când eşti neam prost! Când şi cum a început persecuţia micului parazit? 

ÎNAINTEA EREI PARANIX

Potrivit anumitor cronicari, prigoana păduchilor ar fi început încă de când omul semăna izbitor cu verişoarele sale, maimuţele. Pe atunci, însă, omul avea la îndemână extrem de puţine metode, mijloace şi dispozitive de exterminare a acestor lighioane. Gazul, spirtul, pieptenele ori aparatul de tuns erau doar visuri pentru neaderthalianul păduchios. În aceste condiţii vitrege, eradicarea păduchilor de-atunci (paduchius primarus, pare-se) se reducea la măsuri empirice, intuitive, simple: despăducherea manuală sau o bâtă în cap.

Odată cu evoluţia creieraşului uman, de la stadiul incipient de nucă până la ditamai cerebelul, a progresat şi ingeniozitatea omului în ceea ce priveşte stârpirea păduchilor. Omul a observat că anumite plante îi irită la maxim paraziţii din cap şi chiar îi pune pe fugă (sau îi stresează, mă rog). Metoda a dat roade şi nu prea, în sensul literal: era ca o frecţie la un picior de lemn.

traditional

Poate tocmai această impresie l-a inspirat pe acelaşi om (sau pe strămoşii lui) să încerce, mult mai târziu, frecţiile adevărate, cu gaz, alcool pur sau oţeţit. Astfel de soluţii aveau afect imediat, iar rezultatele erau spectaculoase: oamenii deveneau adevărate distilerii sau rafinării ambulante, după caz, iar apropierea accidentală de vreo sursă de foc ar fi provocat moartea subită a păduchilor, dar şi a deţinătorului. Vorba poetului, “Un păduche nu-i grozav // Dacă îl îmbeţi cu gaz”.

Şi, apropo de incendieri, trebuie făcută o precizare, pentru a nu crea anumite confuzii. În istoria comună de convieţuire şi de luptă a omului cu păduchii, arderea pe rug nu era o metodă de stârpire a lighioanelor care sugeau sângele poporului. Absolut deloc! Arderea pe rug era, pur şi simplu, o metodă deloc ortodoxă de reglare a unor neînţelegeri de ordin religios… Aşadar, păduchii n-au fost niciodată flambaţi, nici chiar în perioada Inchiziţiei.

Şi în epoca modernă, războiul declarat de om păduchelui de rând, ordinar, a continuat cu înverşunare. Ba, omul, ferm convins că e mult mai deştept decât predecesorii săi, a căutat să-şi perfecţioneze tehnicile de eradicare a acestor paraziţi care fac degeaba umbră pământului, în general, şi scalpului, în particular. Apariţia aparatului de tuns şi a frizurilor “zero” a însemnat o altă lovitură grea recepţionată în plex de neamul păduchios. Lighioanele parazite s-au trezit dintr-o dată fără un acoperiş deasupra capului şi predispuşi oricând unei evacuări în forţă. Acest curent nu a prins, însă, la un anumit segment de public datorită unor capricii stilistice. Aşa au apărut pe piaţă anumiţi piepteni speciali pentru păduchi, mai puţini invazivi decât radicala maşină de tuns.

 ERA PARANIX

Când, în sfârşit, lumea s-a mai deşteptat la cap (aşa se aude, pe surse), problema păduchilor a devenit o ruşine la scară planetară. Cum, păduchi la cap în era noastră? Păi, ce, noi nu ştim ce-i ăla săpun, şampon şi alte chestii cu damf de spiţerie? Şi tocmai spiţeria, sau, mă rog, farmacia, le-a demonstrat purtătorilor de păduchi că n-au motive întemeiate să-şi dea cu pumnii în cap sau, mai elocvent, cu bâta, pentru a scăpa de paraziţi, ca strămoşii lor neanderthaliani. Animăluţele cu pricina pot apărea din senin, la oricine, prin simpatie şi apropiere, nu prin neglijenţă, nepăsare ori prin evitarea apei din motive de…nepotrivire de caracter. Dar, tot atât de uşor precum se dobândesc, se şi pot anihila, de nici nu zici c-au fost. Soluţia e tot farmacia sau, şi mai bine zis, produsele scornite de capete inteligente pentru a nu mai avea bătăi de cap cu lighioanele aciuiate pe scalp.

paranix

Apariţia tratamentelor speciale pentru anihilarea păduchilor a însemnat nu doar o lovitură cruntă pentru neamul stresanţilor paraziţi, ci şi o schimbare a mentalităţii omului în războiul său nesfârşit cu nesuferitele insecte. Iar dintre toate, Paranix, un brand fără egal în Europa în combatarea păduchilor de cap, a devenit coşmarul numărul 1 pentru aceste lighioane dispreţuite de întreagă omenire, aruncând în derizoriu orice altă metodă istorică de despăduchere încercată de-a lungul timpului: gaz, spirt, oţet, uleiuri, pieptene, maşină de tuns ori infuzii.

PARANIX ESTE LA FIX, CU PĂDUCHII NU DĂ CHIX!  

Ce are Paranix în plus faţă de alte tratamente de combatere a păduchilor? De unde atâta popularitate printre europeni? Foarte simplu! În primul rând, tratamentele Paranix sunt foarte simplu de folosit şi foarte sigure, mai ales în cazul copiilor, cei de care păduchii prind repede mare drag. Cu astfel de soluţii, prichindeii n-au de ce să fie sfioşi: nu vor miroşi a distilerii ori a rafinării şi nici nu vor spune adio părului. În plus, şi părinţii vor fi liniştiţi. Nimic toxic ori periculos nu va atenta la sănătatea copiilor lor. Taţii vor putea folosi fără probleme alcoolul în alte scopuri, bineînţeles moderat, iar mamele vor putea conta pe mai mult oţet la bucătărie.

Paranix-600x600

Îngrijorător nu este, însă, alcoolul lăsat pe mâna taţilor, ori excesul de oţet din bucătărie, ci inerţia şi conservatorismul multor oameni, pentru care păduchii sunt, în continuare un subiect tabu, incomod. Doar aşa se explică faptul că mai puţin de o treime dintre oameni folosesc tratamente farmaceutice pentru stârpirea păduchilor, preferându-le tot pe cele tradiţionale, de pe vremea lui bunicu’. Acesta este şi motivul pentru care specialiştii de la Paranix şi-au propus să combată metodele învechite, toxice şi nesigure de înlăturare a păduchilor. Ei vor să-i inspire şi să-i convingă pe oameni să intre cu încredere în farmacii, unde vor găsi tratamente avizate, cu produse verificate şi aprobate, absolut sigure şi deloc periculoase.

UN FLEAC, I-AM PARANIXIT (DIBUIT, LOVIT…DELETE)!

În România, Paranix nu propune doar soluţii optime şi sigure pentru combatarea păduchilor, ci şi un tratament complet, capabil să identifice şi să anihileze eficient paraziţii. De exemplu, cu ajutorul “Paranix Gel Pentru Detectarea Păduchilor de Cap”, nesuferitele lighioane vor putea fi descoperite la timp, iar  cu “Paranix Spray pentru Prevenţie”, invazia păduchilor va putea fi preîntâmpinată eficient şi fără probleme. Bineînţeles, Paranix propune şi câteva arme letale pentru îndepărtarea paraziţilor: şamponurile împotriva păduchilor de cap “Paranix Loţiune Sensitive” şi “Paranix Şampon”, dar şi spray-ul “Paranix Spray Tratament”.

paranix produse

Sau, mai simplu spus, Paranix oferă o gamă ideală de produse pentru “dibuit, lovit şi …delete” păduchi!

 alte produse paranix

Aşadar, ca să nu dai chix, foloseşte Paranix!


Posted September 27, 2017 by admin in category DESPRE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>