November 23

TOANE ŞI TONURI

deschidere

sursa:answear.ro

În materie de modă, e loc infinit de provocări. Pentru că totul e schimbător: tendinţele, exemplele din jur, gusturile, emoţiile, starea de spirit şi setea de experimente noi. Suntem originali, câteodată, în măsura în care avem gusturi inedite, fără a imita. Suntem şi clasici, atât timp cât suntem fideli unui stil, fără să ne complacem totuşi în monotonie. Putem fi şi îndrăzneţi, când explorăm şi inventăm. Da, ca şi moda, suntem mereu schimbători! Avem nenumărate toane vestimentare, în tonuri fel de fel…

Poate singura ţinută pe care o acceptăm fără să zicem “pâs” şi fără să avem vreo toană este cea iniţială: ţinută minimalistă cu pamperşi. Apoi, vedem lumea cu alţi ochi. Chiar şi pentru un copil de-o şchioapă e loc de comparaţii. Tricoul unui alt puşti, pantalonii, mai altfel, mai coloraţi sau tenişii lui, ce par simpatici foc, devin ispite. Ai vrea şi tu să fii ca el, pentru că el este… chic. Şi mai târziu, când eşti la şcoală, ai parte de nenumărate provocări. Ba ai zărit o cămaşă veselă la un coleg şi-ţi place, pentru că este invidiat de alţii, ba puloverul altuia îţi pare ceva nemaivăzut, pentru că are o altă croială, probabil mai matură. Ciudat sau nu, exact în momentul în care descoperi că nu mai eşti copil, constaţi că, totuşi, eşti copil. Că lumea te uimeşte clipă de clipă, că emoţiile sunt şi mai vii.

camasa-baiattricou-baieti

sursa:answear.ro

Perioada rebelă a adolescenţei e însă cea mai cea … Gusturile se schimbă brusc şi chiar dramatic, de la o lună la alta, de la an la an. Ba, sunt perioade atât de îndrăgostite încât toanele inimii ne inspiră schimbări la faţă, în tonuri noi, de la o zi la alta. Azi sunt tare cool blugii rupţi, mâine mai trendy sunt cei largi ori skinny. Săptămâna asta iubim geaca denim, iar în următoarea facem pasiune pentru un sacou vernil. Suntem prea indecişi, ca să fim fanii unui singur stil vestimentar, avem prea multe toane, ca să nu încercăm sute de tonuri.

sacou-adolescentsursa:answear.ro

Şi mai târziu, în facultate, experimentăm continuu, chiar dacă anii ne-au mai temperat impulsurile blitz. Descoperim încet că moda e mult mai complexă, are nuanţe subtile, un anumit parfum ce ţine de croieli, texturi şi intuiţia de a le îmbina într-un anume stil. Aflăm treptat că o culoare poate fi purtată în zeci de moduri şi că o banală pereche de blugi poate fi asortată, deopotrivă, neglijent sau office. Începem să înţelegem că moda nu e chiar un capriciu, iar stilul vestimentar ţine de calitate. Astfel, branduri celebre, până mai ieri doar simple nume, îţi sugerează noi alegeri vestimentare, noi soluţii de a-ţi etala stilul. Deja, în materie de toane, devii, uşor, uşor, expert în… tonuri.

Şi, dintr-o dată, sau mai puţin brusc îţi dai seama că lumea, îmbrăcată sau nu, depinde de nuanţe. Nimic nu mai e simplu, alb sau negru, nimic nu mai e o simplă toană. Sunt multe tonuri, care-ţi compun o stare, sunt mixuri care te îmbracă pentru a-ţi defini stilul şi pentru a-ţi justifica emoţiile de zi cu zi. Începem să privim mult mai atent în jur şi observăm detalii pe care înainte nu le băgam în seamă.

Pentru mine această metamorfoza a fost treptată. Cred că în ultimul an de facultate mi-am dat seama de puterea de seducţie a unor articole vestimentare de calitate, asortate nimerit, în nuanţe alese cu mare grijă. Profesorul de IT, îndrumătorul meu de proiect de absolvire, era marea pasiune a multor colege de-ale mele şi nu degeaba: se îmbraca fără cusur, cu stil şi eleganţă, fără să fie deloc demodat. El mi-a demonstrat că un sacou croit impecabil, combinat cu o cămaşă sau un tricou, deloc sobre, dar alese cu mult bun gust, pot pune în valoare o pereche de blugi Levi’s clasici sau chiar skinny. Tot el mi-a predat lecţia unui pulover superb şi fin care se asortează perfect cu o cămaşă de denim. Profu’ era chic, modern şi elegant, indiferent de ţinută, pentru că alegea calitatea, indiferent de toanele sau tonurile cu care se etala în faţa noastră.

tinuta-pulover-tricousursa:answear.ro

Adevărata revelaţie în materie de mixuri vestimentare a fost însă alta şi a fost, într-adevăr, ciudată. O fată m-a făcut să privesc moda cu alţi ochi, să-i înţeleg capacitatea incredibilă de a se metamorfoza şi a transmite în jur emoţiile ce vin din inimă, din interior. Am zărit-o într-o bună zi în parcul prin care treceam în drum spre slujbă. Îşi plimba câinele pe o alee şi mi-a atras privirea aproape instantaneu. Purta blugi skinny, o cămaşă îndrăzneaţă, cu un imprimeu creativ, o adevărată provocare trendy, şi o pereche de pantofi superbi gen dandy. Se vedea că îi plac lucrurile cu adevărat frumoase, iar acest lucru transmitea prin hainele ei. Purta totul cu lejeritate, emanând optimism şi energie. A doua zi, iar am văzut-o în parc. Iar am avut parte de-o surpriză. Fata nu mai părea atât de veselă, ci mai degrabă afişa un aer visător, romantic. Sau asta îmi sugereau pantalonii ei clasici combinaţi cu un tricou lejer şi cu un trenci lung? Am privit-o mai atent şi mi-am dat seama că, în ciuda stilului ei aparent nonconformist, nimic nu era lăsat la voia întâmplării, ci ales cu mare grijă. Într-adevăr, avea un anume stil.

tinuta-trencisursa:answear.ro

Am mai văzut-o în parc de câteva ori şi-am fost uimit de uşurinţa cu care îşi adapta ţinutele stării de moment. Mi s-a părut de multe ori tonică şi îndrăzneaţă, afişându-se cu blugi ori pantaloni croiţi perfect şi asortaţi, fie cu hanorace originale şi funny ori geci de piele, fie cu bluze rebele sau tricouri în nuanţe vii. Am zărit-o însă şi mai rezervată, în tonuri pastelate, jucându-se inspirat şi cu stilul clasic, dar şi cu cel basic, fără să renunţe la croielile feminine, calde. Ea, fata din parc, m-a convins că ţinuta şi modul în care combini îmbrăcămintea ţine de calitate, de fler, de stare şi de gust.

fata-cu-cevasursa:answear.ro

Eşti optimist, poate chiar vesel? Nu mai arunci pe tine un tricou sau o cămaşă în culori exuberante, ci încerci ceva mai mult: să le combini cu ingredientul care să le dea mai multă culoare. De exemplu, o eşarfă prinsă neglijent la gât sau o geacă Diesel, uşoară şi rebelă.

Te simţi sigur pe tine, încrezător? Adopţi un stil clasic de…învingător: elegant, dar în acelaşi timp îndrăzneţ. Să încercăm o cămaşă uşor infatuată, în nuanaţe aproape obraznice, de la Tommy Hilfiger, şi un sacou Marc O’Polo mai calm, dar croit cuceritor?

camasa-tommysacou-marc-opolo

sursa:answear.ro

Eşti trist, uşor dezamăgit? Câteva culori pure şi cuminţi pot fi asortate delicat pentru a transmite că…mâine va fi bine. Nu ai idei, eşti dezorientat? Încearcă o cămaşă superbă, Levi’s, care-ţi place. E foarte uşor de mixat şi merge de minune cu orice fel de pantaloni.

camasa-levissursa:answear.ro

Eşti, poate, uşor nesigur şi nu vrei să greşeşti? Stilul clasic te aduce cu picioarele pe pământ. În plus, se asortează cu orice.

Iar, dacă tot n-ai încredere în gusturile tale, în stările care te pot îmbrăca din cap până-n picioare, caută-ţi un ajutor. De exemplu, answear.ro are zeci de propuneri care-ţi îmbracă stările aşa cum simţi şi vrei. Ba, mai mult, îţi propune nenumărate stiluri, tendinţe, mărci consacrate şi combinaţii în care sigur, la un moment dat, cu toate toanele tale, te vei regăsi…

logo

Aceste mixuri au fost concepute pentru SuperBlog 2016.


Posted November 23, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>