November 21

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE … “SPECIALI”

h

Dragi mei iubitori de Vacanţe Speciale, 

Ştiu că adoraţi marea, muntele, poate pe amândouă la un loc, oraşele vechi care îşi etalează în tihnă istoria sau, dimpotrivă, care vibrează sub ochii a mii şi mii de ochi curioşi.

 Dragii mei fani ai unor Vacanţe Speciale, 

Ştiu că n-aţi rata, nici aventura unor vacanţe încărcate de adrenalină, nici celebrele circuite turistice care vă aduc lumea la picioare. Ştiu că, undeva, în lume, există un loc de care v-aţi îndrăgostit şi sunt şi mai sigur că, în aceeaşi lume, mai există, poate, alte sute de destinaţii de vacanţă care vă vor prinde în mreje cu ale lor farmece…speciale. 

h

Dragii mei care încă vă doriţi Vacanţe Speciale ,

Vă ofer un pont, ca să aveţi lumea la picioare: CND Turism, un punct de plecare către locuri la care visaţi cu ochii larg deschişi. Aţi cutreierat România şi v-aţi minunat de sute de ori? Încă n-aţi văzut nimic…Mai este mult loc de …iubit. Trebuie doar să alegeţi din acele oferte turistice care vă fac fericit. Va ispiteşte Delta, Bucovina sau Maramureşul? Le-aţi văzut? Ştiţi câte locuri mai sunt de iubit? 

h

Dragi mei prieteni din clubul Vacanţe Speciale, 

Sunteţi genul aventurierului care îşi urcă familia sau prietenii în maşină şi pleacă să colinde Europa şi capodoperele ei? Ei bine, va dezvălui un secret, dar să rămână numai între noi şi alte câteva mii de … călători: alegeţi un intinerariu de povestit tuturor.

Alegeţi Austria, poposiţi la Viena (aveţi vreo 17 hoteluri în ofertă să alegeţi, dar şi un oraş spectaculos, de-o frumuseţe răpitoare, de care sigur o să vă îndrăgostiţi), iar când vă vine pofta să plecaţi la drum, nu ocoliţi Italia. Vă recomand să nu rataţi Portofino, pentru că e răpitor. Iar dacă golful splendid şi marea vă îndeamnă la o nouă escapadă, puteţi să treceţi cu feribotul în Franţa, în Corsica, la Calvi. Da, e acea insulă în care marea întâlneşte muntele într-un sărut perfect.  

vienaportofino

sursa:VacanteSpeciale.ro

Dragi mei … speciali, fiţi boemi! 

Poate aţi savurat parfumul Europei, poate nu…Poate sunteţi fascinaţi şi de altceva, de inedit, de istorii şi poveşti, de geniul lui Dostoievski, de cuvântul lui Tolstoi ori poate rimaţi cu superbele poemele ale lui Esenin. Poate vibraţi intens pe notele lui Rahmaninov ori Stravinski sau poate vă doriţi să fiţi un… ţar. Da, alegeţi Rusia, dar nu doar pentru că e iar la modă, chiar şi printre unii americani, ci pentru că are un parfum …special. Nu trebuie decât să urcaţi în avion pentru o săptămână fermecătoare în Sankt Petersburg şi Moscova, două oraşe mai tumultoase decât istoria, şi la propriu, şi la figurat.

Odată ajunşi în Sankt Petersburg (fostul oraş al ţarului Petru şi mai apoi celebrul Leningrad ), în delta râului Neva, veţi fi, cu siguranţă, uluiţi. Palatul de Vară şi Grădinile Petrodvoreţ sunt seducătoare, dar poate şi mai fascinant este Muzeul Ermitaj. Veţi admira maiestuoasa Catedrală Sfântul Isaac şi vă veţi relaxa într-o croazieră de plăcere pe râul Neva. Veţi iubi Sankt Petersburg-ul şi ale sale împrejurimi, în care istoria şi-a pus amprenta la fiecare pas. Vă veţi convinge de asta când veţi vizita Tarskoe Selo sau, ca să fiu mai exact, “Satul ţarilor” şi Palatul Ecaterinei a II-a.

sanktsursa:VacanteSpeciale.ro

Iar dacă Sankt Petersburg nu v-a vrăjit pe deplin, Moscova o va face instantaneu. Panorama Borodino, vă va transpune în marea bătălie împotriva lui Napoleon, iar Galeria Tretiakovskaya şi Muzeul Kremlin vor etala arta în toată spendoarea ei. O plimbare în Catedrala Mântuitorului şi un răgaz în Muzeul Puşkin vor completa acel tablou boem pe care Rusia îl pictează mereu spectaculos, în felul ei. 

Dragii mei, fiţi îndrăzneţi! 

Dacă special înseamnă… altceva, alegeţi o bucată zdravănă de exotism: alegeţi Vietnamul! Pentru că dintre acele circuite turistice pe care le puteţi încerca, o aventură de 12 zile pe tărâmul asiatic vă va copleşi din prima clipă. Ce este Vietnamul astăzi? Cu siguranţă nu amintirea unui război cumplit. Vă veţi convinge repede într-o plimbare cu ricşa prin vechiul Hanoi, printre parcuri, lacuri şi temple sau asistând la un show tradiţional: “păpuşi pe apă”. Acesta este, însă, doar începutul. Vizitele la Palatul Prezidenţial, lacul de vest, la Templul Literaturii, în cartierul colonial ori la “Pagoda pe un pilon”, vă vor introduce într-o lume nouă, aparte. Îndrăzniţi să o cunoaşteţi, să îi descoperiţi capriciile, culorile şi fantezia!

h

Îndrăzniţi o escapadă în Golful Ha Long (dragonul care coboară în mare) printre cele aproape 3.000 de stânci din calcar, cărora apa şi vântul le-au dat forme uimitoare: “banana”, “broasca” “ţestoasa”, “elefantul”, etc. Vizitaţi grota Sung Sot şi Peştera Loun şi apoi răsfăţaţi-vă pe plajele de la Hoi An, înotând în mare. Nu rataţi, nici Ţinutul Sfânt My Son, nici templele din Trecătoarea Hai Van (Trecătoarea Norilor, la 1.500 metri) din Munţii de Marmură.

circuit-vietnamul-de-la-nord-la-sud-445sursa:aerocenter.ro

Aventuraţi-vă pe vasul dragon, pe râul parfumat (Song Huang) şi admiraţi Mausoleele Împăraţilor Minh Mang şi Tu Duc, pagoda Thien Mu, Citadela Imperială şi Piaţa Dong Ba. Mai mult ca sigur veţi admira oraşul Ho Chi Minh (oraşul scuterelor) cu ale sale nenumărate minunăţii: Palatul Norodom, Catedrala Notre Dame, Muzeul Rămăşiţelor de Război, Pagoda Thien Hau, tunelele Chu Chi şi cartierul chinezesc cu bazarul Binh Tay. Da, veţi fi fascinaţi de Vietnam, pe ritmul dansurilor tradiţionale, gustând fructe tropicale chiar din livadă şi bând ceai îndulcit cu miere. 

Dragii mei …dragi, din Caravana Vacanţelor Speciale 

Vreţi să trăiţi visul american pe viu, dar credeţi că sunteţi prea tineri şi fără bani în buzunar? Cu carnetul de student, din acelaşi buzunar, puteţi explora intens o lume minunată: universul Americii moderne. Tot CND Turism va oferă şansa de a călători şi a munci în Statele Unite pe timpul vacanţelor de vară, printr-un program la fel de …special: Work and Travel.  

work-1

Da, dragii mei! Îndrăzniţi să fiţi boemi, exotici, îndrăzniţi să fiţi acolo unde vă doriţi să fiţi. Iar dacă o simplă vacanţă nu este de ajuns, îndrăzniţi mai mult. Fiţi speciali!

logo

Această scrisoare a fost scrisă pentru SuperBlog 2016.

 

 


Posted November 21, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>