November 18

EXOTIC, PICANT ŞI … IUTE!

deschidere

sursa:wuxing.ro

Forfotă mare, agitaţie şi arome ispititoare. Se apropie ora prânzului, iar la Wu Xing e deja coadă. Cutii din care răzbat nori de savoare şi mirosuri inconfundabile de mirodenii chinezeşti, fac cu ochiul tuturor celor care apreciază un deliciu, indiferent dacă e cald sau rece, picant sau uşor dulceag. Undeva, la o masă, două pachete de la Wu Xing sunt degustate cu poftă, tocmai când preparatele din ele intră-n vorbă.

(Urechi de lemn): Hei, voi de-acolo! Cu cine am onoarea să-mpart aceeaşi masă?

(Furnici în copac): Furnici în copac ni se zice, dar pentru prieteni suntem simplu… “Furni”. Voi? Nu păreţi chiar integrate în ecosistem… Aveţi aşa, o culoare exotică. Sigur e chinezească?

(Urechi): Mâncare chinezească, ai vrut să zici. Noi suntem Urechi de lemn, dar să ştii că nu suntem tari de urechi. Am auzit gluma asta de sute de ori. Nici “Urechiuşe ghiduşe” nu suntem, cum ne-a botezat o puştoaică acum două zile. Suntem nişte ciuperci cu pedigree, dacă vrei să ştii, şi suntem celebre-n lume, dar mai ales în bucătăria asiatică, pentru că facem casă bună cu aproape orice: cu orice tip de carne şi cu orice legume. Suntem minunate…! Şi crude, în salate, şi preparate în supe sau fripte în wok. Uite, de exemplu, acum mă odihnesc într-o salată cu câţiva buni amici: ceva usturoi, ardei gras, castraveţi, ulei de susan, sare şi nişte condimente chinezeşti

wuxing-salata-cu-urechi-de-lemn-300x300sursa:wuxing.ro

(Furnici): Hmm, ai origini sănătoase, dar nu cred că mă întreci la gust şi exotism. Ştii cum îi furnică pe toţi limba când dau cu ochii de mine?

(Urechi): E bine, totuşi, că nu se urcă nimeni în copac…

(Furnici): Bună şi gluma asta… S-o trec pe nota de plată?

(Urechi): Lasă, stai cuminte… Zici că tu stârneşti impresii şi emoţii? Păi, dragele mele… “Furni”, crede-ne, noi am fost create special pentru a inventa emoţii. Ştii cât au experimentat pe noi maeştrii bucătăriei chineze că să ajungem aşa celebre? Ne-au combinat în fel şi chip, ne-au aromat cu condimente, mai simple, sau mai stranii, după gust. E un fel de alchimie misterioasă în care s-a pus şi minte, şi suflet, alături de bun gust şi multă inspiraţie. Dovadă că, ori de câte ori suntem savurate, aducem zâmbete, linişte şi optimism. Voi cu ce vă lăudaţi?

(Furnici): Noi? Ce ne recomandă? Istoria bineînţeles şi originile pur chinezeşti. Deşi unii cam râd de noi, c-am fi, vezi Doamne, nişte simple gâze, iar alţii ne confundă cu ceva paste italieneşti, toţi se conving de eroare, când ne adulmecă şi ne înghit. Într-adevăr, aparent, suntem nişte banale bucăţi de carne tocate şi amestecate cu spaghete de soia. Poate de aceea creăm impresia de … furnici căţărate în copac. Cine ne gustă, simte, însă, că amestecul nostru e mult mai complex, e vrajă pură: varză albă, morcovi, usturoi, ceapă, sos de soia, sare, condimente chinezeşti, pastă de ardei iute şi oţet chinezesc. Ce zici? Nu v-am stârnit acele gusturi, pe care, fie vorba între noi, şi sărmăluţele româneşti le mai provoacă când sunt înfofolite bine şi cumpănite cu mirodenii fel de fel? Sau voi poftiţi altfel, cu urechile?

wuxing-furnici-in-copac-300x300sursa:wuxing.ro

Din întâmplare, sau poate nu, dialogul lor simplu, dar apetisant, fu întrerupt de-o exclamaţie fericită, venită de la o altă masă, de la doi-trei metri:

-Wu Xing ştie!

(Furnici): Ops! Avem companie? Cine sunt domnişoarele şi de ce sunt entuziasmate?

(Urechi): Sunt “Pacheţele de primăvară”. Am stat cu ele la masă acum trei zile…

(Furnici): Şi de ce sunt bucuroase? Vine primăvara acum în ajun de sărbători, de Crăciun?

(Urechi): Ei, nu-s aşa de ameţite. Ba, dimpotrivă, sunt vesele atât cât să te cucerească. Şi au un parfum…atât de proaspăt că le-ai mânca din ochi…

(Furnici): Nu zău? Or fi făcute dintr-un aluat mai vesel…

(Urechi): Nu neapărat… La prima vedere, par foi de plăcinte împachetate, dar farmecul lor ţine de… interior: carne tocată, morcovi, ceapă, sare, spaghete de soia, varză albă, sos de soia, piper negru şi condimente chinezeşti

(Furnici): Hmm, parcă ne înrudim. Or fi verişoare şi eu nu ştiu?

oferte-wuxingsursa:wuxing.ro

-Wu Xing ştie!, se auzi din nou de la masa învecinată, mai vesel, mai colorat. De parcă, cele alintate “Pacheţele de primăvară” descoperiseră ceva ce trebuia împărtăşit tuturor

(Furnici): Sunt chiar simpatice domnişoarele…verişoare! Dar ştii cumva de ce strigă în gura mare? Or fi luat foc?

(Urechi): Nu, deloc. Chiar dacă ar fi picante mai mult decât prevede reţeta, nu ar striga în gura mare. Probabil, şi-au dat şi ele, în sfârşit seama, ce-nseamnă să ai pe vino-ncoa, când ieşi din mâna unui maestru bucătar de la Wu Xing

(Furnici): Păi, toate avem farmec exotic şi gust ispititor. De ce s-ar crede ele mai cu moţ?

(Urechi): Dar nu se cred deloc. Pur şi simplu, pacheţelele au devenit conştiente de unde provin şi ce putere de seducţie au…

(Furnici): Adevărul este că Wu Xing ştie să seducă prin reţete nemaintalnite, prin mixuri fascinante de gusturi şi culori. Wu Xing ştie secretul preparatelor asiatice, puterea ingredientelor şi a condimentelor chinezeşti combinate într-un anume fel. Wu Xing ştie să ofere plăceri unice, oricând, oriunde: aici, la restaurant, acasă ori la birou. Orice-ţi pofteşte inima poţi comanda, zi şi noapte, ori telefonic, ori pe site…

wuxing-stiesursa:wuxing.ro

(Urechi): Da, chiar trebuie invidiaţi bucureştenii şi alţii de prin împrejurimi. Au răsfăţul chinezesc servit pe tavă, foarte simplu, foarte uşor

(Furnici): Corect! Ce i-aş mai “furnica” eu şi pe alţii…la limbă, să mă ţină minte şi să mă guste chiar şi din priviri

(Urechi): Numai pe tine? Dar urechiuşele mele de ce să nu se bucure de forfota pofticioşilor de delicii de la Wu Xing?

alte-oferte-wu-xingsursa:wuxing.ro

(Furnici): Apropo de furnicături şi de delicii, trebuie să-ţi zic ceva… că mă mănâncă limba. Ştii ce-am auzit?

(Urechi): Sunt numai urechi…

(Furnici): Cică, unul din marile secrete pentru care ne iubeşte lumea şi se bate pe noi este maestrul Tushin.

(Urechi): Celebrul maestru bucătar?

(Furnici): Da, el este artizanul reţetelor noastre spectaculoase şi-al gustului inconfundabil marca Wu Xing. Se spune că lucrează numai cu ingrediente aduse exclusiv din China, iar unele preparate chiar îi poartă numele, pentru că sunt 100% creaţii proprii. Tot maestrul Tushin a reuşit să ne adapteze reţetele gusturilor româneşti, astfel încât să le picăm cu tronc chiar şi celor mai mofturoşi.

restaurantsursa:wuxing.ro

(Urechi): Hmm, vine tot mai multă lume. Şi nu văd mofturoşi la masă, ci dimpotrivă. Toţi ne curtează! Prevăd iar o zi lungă şi agitată, presărată cu zeci de savori în armonie. Wu Xing ştie!

logo-wu-xing-2-300x300

Aceste delicii au fost imaginate pentru SuperBlog 2016.


Posted November 18, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>