November 2

LET’S PARTY: ENJOY THE WORLD!

party

sursa:partysnap.ro

În materie de idei deştepte nu dau lumea peste cap şi nici n-o răscolesc profund. Probabil, de aceea, am impresia că, uneori, vorbesc singur singurel. În general, aproape nimeni nu-mi ia în seama propunerile, cu câteva mici excepţii: când mă ofer să duc gunoiul, să dau cu aspiratorul sau să plătesc cina în oraş. Totuşi, există şi momente în care am zvâcniri intelectuale bune de pus în ramă. Atunci, într-adevăr, simt cum toţi ochii se pironesc pe mine cu reproş, de parcă am gândit dintr-o regretabilă eroare.

Aşa mi s-a întâmplat acum vreo două luni, când mă căzneam cu trei prieteni să dau gata o duzină de beri puse premeditat la rece.

-Pfuii! Peste o săptămână e ziua Amaliei! Iar e party mare! Ce-i mai luăm cadou? Anul trecut, am reuşit s-o păcălim lejer cu tricourile alea, cu blugii de la Ana şi cu geaca. Dar acum? Cu ce-o mai îmbrobodim?, a zis Bogdan măsurând berea din cap până-n picioare.

Ne uitam unii la alţii foarte senin şi nimeni nu zicea nimic. Era o criză mondială de idei, aproape fără precedent. Şi tocmai când credeam că pana de inspiraţie se stinge doar c-o bere nouă, Radu s-a încruntat de parcă o idée venită din neant l-a pălit exact în creştet.

-Gata ştiu!, a exclamat el triumfător, înfoiat ca un curcan. Îi luăm un aparat foto mişto. Cine-i mai mare fan fotografie decât Amalia? Are facebook-ul plin de chestiii… de instantanee!

-Stai jos, ai nota 2, a replicat repede Bogdan. Are un iPhone, de-ţi prinzi toate urechile în el. Are cu ce face selfie-uri, fotografii. N-or fi ele profi, dar sunt super reuşite…

Iar eram în impas, iar ne uitam la bere… ca amatorii. Momentul de cumpăna a durat, însă numai o clipă. Dintr-o dată m-am înecat cu bere. A fost semnalul divin că îmi venise o idee?

party-rassursa:partysnap.ro

-Cu binecuvântarea voastră, ţin să precizez că am o soluţie adecvată, am pronunţat eu rar şi doct, ca să nu existe dubii că în anumite situaţii, aveam şi stări când chiar gândeam. PartySnap!, am spus eu înfierbântat.

Bineînţeles, se uitau la mine de parcă eram vreo arătare neîncadrată nici de Darwin în regnul animal.

-Dezvoltă!, zise Bogdan uitându-se încă atent la mine ca nu cumva să-mi fi pleznit ceva la cap

-PartySnap. E cea mai tare petrecere interactivă, nou-nouţă, de care am aflat … “pe surse”. E o şedinţă foto de tip selfie, cu poze pe care ni le facem în fel şi chip, apoi facem mişto de aceleaşi poze şi de noi, adăugându-le accesorii fel de fel. De exemplu, tu Bogdane, vrei să fii Al Capone? Nici nu e greu! Te pozăm rânjind, îţi adăugăm pălărie de fetru, un trabuc şi treaba-i gata. Mai trebuie doar un fundal retro şi eşti din film.

parti-modificare-1sursa:partysnap.ro

Iar se uitau la mine de parcă eram din “Alien”. C-un ton didactic, uşor ilar, dacă n-ar fi fost aproape serios, am continuat.

-Aşadar, imaginaţi-vă că sunteţi la o petrecere şi vă faceţi poze cum vreţi voi. Exact ca un selfie, pentru că puteţi să vă vedeţi mutrele, gesturile, tot. Iar toate instantaneele, de o calitate super, sunt transferate, apoi, într-o secţiune de desen, unde le poţi face de râs. Adică, poţi adauga personajelor din fotografiile magnetice, adică vouă, măşti, haine, portrete, poţi ataşa animăluţe, mesaje sau obiecte haioase, ba chiar şi ce fundal vrei. E deajuns ca în spatele personajelor fotografiate, să fie amplasat un fundal verde, iar, apoi, acel fundal poate fi schimbat cu ce imagini vrei

party-modificare-2sursa:partysnap

-Cum ar veni un fel de chroma key, a îndrăznit Radu timid să-mi întrerupe discursul cu care, clar, îi lăsasem mai împietriţi decât la fotograf. Păi, sună bine…rău. Bănuiesc că poate fi folosit la orice petrecere cu ştaif sau cu chef şi voie bună: nunţi, petreceri corporate ori team-bulding

-Bănuieşti bine, am răspuns eu, bucuros nevoie mare că am un ascultător fidel. Mergeţi pe mâna mea. Îi facem Cameliei cadou chiar …PartySnap. Până atunci vă lămuresc cu ce se mănâncă şi ce-am putea face. Am şi câteva idei, am adăugat c-o notă de mister, ca să imprime discuţiei mai multă culoare, iar berii…mai mult spor.

După numai două zile, explicaţiile mele, probabil alandala, nu li s-au mai părut străine. A fost de ajuns să le arăt un clip, că să-şi dea seama că PartySnap nu era glumă. Sau era? În niciun caz nu era Revoluţia Franceză. Era pur şi simplu … fotodivertisment.

Ba, mai mult, am îndrăznit să le dezvălui şi-o altă “teoremă” de-a mea legată de petrecerea surpriză. Care era visul Cameliei chiar şi cu ochii larg deschişi? Să vadă lumea…Să ajungă în Machu Picchu, să pună mâna pe piramide în Egipt, să vadă Niagara şi să înoate în Pacific, cu delfini. Dacă i-am fi adus lumea la picioare, de ziua ei? Dacă am fi petrecut toţi cu ea, de parcă, pentru câteva secunde, n-am mai fi fost aici, ci oriunde am fi vrut?

Când i-am contactat pe cei de la PartySnap pentru petrecerea surpriză aveam planul deja făcut: închiriasem un bar cochet şi stabilisem în mare parte itinerariul distracţiei. Bineînţeles, am luat legătura cu toţi prietenii Cameliei şi i-am făcut complici la marea surpriză, rugându-i să-şi pregătească garderoba adecvată, dar fără să sufle vreun cuvânt sărbătoritei.

Am ajuns la bar cu vreo două ore înainte de startul petrecerii, aşa cum stabilisem şi cu cei de la PartySnap. Când am dat cu ochii de tehnologia ce promitea fotografii de pomină ne-am lămurit: era loc de distracţie non-stop. Numai Radu părea după altă planetă.

-Ăsta este PartySnap? Păi, nu este o cabină foto!, a zis el analizând atent display-ul

-Nu, nu este l-a lămurit operatorul zâmbind. PartySnap  foloseşte acest display alb de dimensiuni mari, cu touch screen, conectat la un aparat foto şi la o imprimantă performantă. Înainte fiecărei fotografii, invitaţii se pot vedea în display ca într-o oglindă sau ca la un selfie. Se pot fotografia până la 40 de persoane sau poate mai multe, adică tot grupul dacă nu e foarte numeros. Fotografiile sunt apoi transferate în secţiunea de desen, unde pot fi completate, modificate, împodobite, în cel mai haios mod. Se poate adauga aproape orice, cât mai trăsnit, inclusiv mesaje. Important este şi fundalul verde din spatele celor fotografiaţi, care ulterior poate fi schimbat cu orice imagine doriţi. Cu alte cuvinte, cu PartySnap puteţi modela fotografiile cu maxim de umor, creând nu doar atmosferă ori momente unice şi vesele, ci şi amintiri de neuitat. Toate aceste fotografii pot fi apoi printate sau trimise, fie pe e-mail, fie pe reţelele de socializare.

party-dispayparty-printretele

sursa:partysnap

Când a venit Camelia, mai, mai să leşine de emoţii şi bucurie. Nici toate coşurile de flori din lume n-ar fi surprins-o atât de tare. Dar, şi mai şi a fost când ne-am pus planul în aplicare. Am început călătoria în Peru, imaginându-ne că suntem în Machu Picchu. Deghizaţi în vechi peruani, cu căciuliţe multicolore, eşarfe ţipătoare şi pături cu modele pe post de fuste, am făcut fel de fel de fotografii. Când ne-am pozat noi, băieţii, în fuste, era să leşinăm de râs: eram nişte incaşi sadea. Pe fundal am pus o poză cu Machu Picchu, iar, când a venit timpul să desenăm, ne-am pus din nou pe râs. Bineînţeles că cei mai “mutilaţi” şi accesorizaţi am fost tot noi, băieţii.

machupicchu-orgsursa:machupicchu.org

Următorul popas imaginar a fost în Mexic. Adică, a venit rândul celebrelor sombrero şi pelerinelor improvizate să intre în scenă. Şi ca să fie atmosfera “veritabilă”, am gustat ceva tequila şi nişte pizza cu sos de chili pe post de tortillas. De această dată, am râs cu poftă… de fete. Niciuna n-a scăpat de mustăţi generoase şi de ţigări de foi “pictate” în colţul gurii.

dreamstimesursa:dreamstime.com

Învioraţi de tequila, am sărit repede în barca distracţiei costumate, în Europa, pe canalele din Veneţia. Ne-am trezit dintr-o dată la celebrul carnaval veneţian, cu măşti, pălării cu pene şi pelerine de tot felul. Mai lipseau gondolele, dar le-am integrat repede pe fundalul fotografiilor. Când a venit momentul retuşării am tras o nouă porţie de râs: unele măşti au fost schimbate cu mutre desenate simplu, cam ca în clasa a 2-a.

nstravel-ro-venetiasursa:nstravel.ro

Deja prinsesem toţi poftă de improvizaţie, iar fantezia devenise şi mai … colorată. Şi n-a trecut mult şi am ajuns în vechea Japonie, băieţii pe post de samurai, iar fetele în rolul unor gingaşe gheişe. Din nou ne-am amuzat teribil de kimonourile mult prea largi sau, dimpotrivă, prea strâmte, de pălăriile largi ca nişte ligheane, dar şi de evantaiele mânuite amplu, dar stângaci. Ce coafuri am desenat mai târziu fetelor, dar şi ce barbişoane băieţilor, nici nu mai spun!

incomemagazine-ro-japoniasursa:incomemagazine.ro

Camelia era în al nouălea cer, când am ajuns la ultima escală: în Egipt, chiar lângă piramide. Pe ea am costumat-o în Cleopatra, iar pe Bogdan în Tutankamon. Nu aveam deşert la picioare, nici piramide ori cămile, dar le-am ataşat fotografiilor pe fundal. Apoi ne-am integrat în atmosfera faraonilor de demult, cu ceva cearşafuri, mărgele şi sandale. Aşa ni se părea nouă c-ar fi arătat egiptenii, când nu erau deja mumii. Într-adevăr, arătăm prea ciudat, că să nu râdem în hohote şi să nu ne desenăm în fel şi chip: băieţii machiaţi atent şi plini de bijuterii, iar fetele “împodobite” cu bărbi, fără mustaţă.

stilcoolsursa:stilcool.ro

Când s-a sfârşit petrecerea a fost chiar straniu. Parcă vroiam s-o luăm de la capăt. Am făcut o ultimă fotografie, toţi în grup, fiecare costumat aşa cum a apucat, exclamând în cor: “La mulţi ani Camelia!”.

logo

Aceste instantanee au fost scrise pentru SuperBlog 2016.


Posted November 2, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

5 thoughts on “LET’S PARTY: ENJOY THE WORLD!

  1. Daniela

    Cred ca este o greseala strecurata la punctaj! Mi se pare incredibil de mica nota, comparând-o nu numai cu cel câstigator, dar si cu atâtea alte articole pe care le-am citit! :(

    Reply
  2. Pingback: SuperBlog | Proba 13. PartySnap – O nouă dimensiune a divertismentului

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>