October 17

POEM … BOEM

hotel

sursa: hoteldomeniiplaza.ro

În materie de surprize n-am, de regulă, reacţii exagerate: nu dau ochii peste cap, nu-mi sperii vecinii cu urlete cacofonice şi, în niciun caz, nu mă dau cu capul de pereţi. Cum ar veni, sunt un tip paşnic, pe care doar ideile, părerile şi toanele nevestei îl mai mişcă. De aceea, când doamna, adică ea, vine, pe nepusă masă, la domnul, adică subsemnatul, cu o propunere ispititoare, automat urmează una din replicile standard: “Extraordinaaaar! Dar cum ţi-a venit ideea asta?” sau “Seriooos? Dar e fantastic!”. E un plan bun, pentru că împuşc doi iepuri deodată: îi sugerez, subtil nevoie mare, că alta ca ea pe lume nu-i şi, totodată, reuşesc să-i mai alin avântul creator.

Acum vreo două luni a reuşit, totuşi, să-mi strice planul ticluit cu grijă şi migală ani în şir. S-a iţit în faţa mea brusc şi, fără să dea vreun semn că are vreo întrebare, m-a abordat frontal.

-Ştii ce-o să facem de vineri într-o săptămână?

Am tăcut cu înţelepciune şi mi-am pregătit răspunsul standard. Când a vorbit din nou, m-a lovit sălbatic, fără milă.

-Mergem la Bucureşti…

Am rămas secunde bune mut, cel mai probabil, cu ochii bulbucaţi.

-Dar nu mai bine mergem în piaţă? E mai aproape, am zis şi eu, uşor năuc, ca să mai câştig ceva timp.

-Nu, la Bucureşti. O mai ştii pe Alexandra?

Am răsfoit repede prin amintiri şi am continuat sigur pe mine.

-Colega ta din facultate. Păi, nu era prin Franţa?

-Ai fost foarte aproape. Era în Germania, dar s-a întors de câteva luni acasă. Şi vrea să-şi sărbătorească ziua, pentru că are o vârstă rotundă…

-Zău? Cât?, zic eu aproape curios

-41 de ani, a răspuns ea serios.

Nu ştiam ce să fac: să râd … să nu râd…

-Nu râde, a rezolvat ea dilema. Alexandra vroia să-şi facă ziua acum un an, dar era în Germania. Aşa că îşi ia revanşa anul ăsta. Şi, din câte am înţeles eu, îşi ia revanşa cu vârf şi îndesat…O s-o petrecem la un hotel din Bucureşti absolut splendid. Cel puţin ea este topită toată. Acolo o să stăm, acolo o să fie petrecerea de “la mulţi ani!”

image descriptionsursa: residencehotels.com.ro

-Îmi sună a ameninţare! E vorba despre un party scorţos? O seară de chin cu un costum parcă mereu prea strâmt şi o cravată bună de spânzurătoare?

-Absolut deloc. Dimpotrivă, o să fie o petrecere exact pe gustul tău: boemă, cu oameni naturali, deschişi. Am înţeles că, locul, atmosfera sunt superbe…

Şi-aşa a fost… Am ajuns la Hotel Domenii Plaza foarte uşor. Amplasat în apropiere de Arcul de Triumf şi Mănăstirea Caşin, hotelul m-a lăsat cu gură căscată. Clădirea era o bijuterie arhitectonică chiar în zona rezidenţială a Bucureştiului, dar ferită, inspirat, de tumultul şi trepidaţia oraşului. Era…altceva. Somptuos, elegant şi prietenos, hotelul te invita înăuntru de la prima privire. Avea pe vino-ncoa într-un fel aparte, aristocratic.

Prima impresie a fost copleşită însă de următoarea, imediat ce am intrat: clădirea era o capodoperă înviată din trecut şi transpusă în prezent cu armonie şi mult bun gust. Totul în jur era fermecător, un joc al formelor şi al culorilor care se îmbină lesne, natural, într-un rafinament deloc ostentativ, dar, evident, cuceritor. Da, eram în raiul pământean, acolo unde lemnul, piatra şi marmura se îmbinau perfect, creau o horă de emoţii şi-o atmosferă de răsfăţ.

interior-hotelsursa: hoteldomeniiplaza.ro

Ne-am cazat repede, cu rezervarea de rigoare, de care Alexandra se ocupase din timp, cu exuberanţa omului care planifică în cel mai mic detaliu un eveniment drag lui. Când am intrat în cameră, mi-a căzut tavanu-n cap. Copleşitor! O mie de detalii se contopeau într-unul: o atmosfera boemă poleită cu lux şi multă tihnă. Distincţia, intimitatea şi confortul erau mână în mână. Mobilierul, ţesăturile şi obiectele din jur inspirau…artă. Erau parcă pictate de-un penel magic în mâna unui vrăjitor. În toată camera era ceva vechi, ceva nou, intimitate şi confort. Despre reacţia nevesti-mii ce să mai zic? Abia scosese două vorbe şi zeci de exclamaţii. Parcă nu era ea…

lux-cameralux-1-cameralux-2-camerapat-camera

sursa: hoteldomeniiplaza.ro

Ne-am tras sufletul puţin şi apoi am “evadat” în Bucureşti. Cu Alexandra ne întâlneam abia spre seară, la cină. Am mers alene, pe lângă Arcul de Triumf, am zăbovit ceva mai mult în Herăstrău, iar, la final, am luat la pas şi Centrul Vechi. Într-adevăr, Bucureştiul avea personalitate, avea puls şi era viu. Când ne-am întors, hotelul ne-a întâmpinat solemn, dar cu căldură. Era prietenos. Aşa era şi personalul, care deja ne “adoptase”, discret şi zâmbitor. Eram de-ai casei, eram de-ai lui.

Întoarcerea în cameră a fost, din nou, o revelaţie şi o încântare. Decorul nobil, armonia de nuanţe, de culori şi lemnul risipit cu gust, în fel şi chip, ne îmbrăţişau de bun venit. Iar baia, baia îmbrăcată în marmură, era un loc magnific, ce promitea o binemeritată relaxare. Am zăbovit în cadă, desfătat de noi arome, atât cât mi-a permis nevasta. Vroia şi ea un mic răsfăţ. Pe seară, când ne-a bătut la uşa Alexandra, eram mult mai tonici.

baiesursa: hoteldomeniiplaza.ro

Bineînţeles că revederea fetelor a fost, ca mai mereu, un maraton de exclamaţii şi dialoguri pe repede-nainte, de parcă aveau în faţă doar trei minute în care să-şi povestească ani întregi. Când tonul expansiv s-a domolit, Alexandra ne-a lămurit cum am ajuns în acest mic regat. Hotelul Domenii Plaza este un hotel elegant, de 4 stele lux, ce face parte din primul lanţ de boutique-hoteluri din România, de 4 stele, Residence Hotels. Alte două hoteluri din acelaşi lanţ hotelier, Arc de Triomphe şi La conac se află tot în Bucureşti, iar un al patrulea, Les Mandariniers, pe Riviera Franceză. De ce a ales Domenii Plaza ? Pentru că în străinătate conceptul hotel- boutique este extrem de apreciat şi nu degeaba. Oferă eleganţă, confort şi intimitate la buchet. Hotelul în care tocmai poposisem era, în sine, special. Clădirea aparţinuse scriitoarei Doina Uricariu, iar ahitectura unicat a fost ulterior valorificată la maxim pentru a păstra intact parfumul boem al anilor de odinioară. Acum, hotelul este un simbol al eleganţei: placat cu piatră, aceeaşi că şi cea de pe Arcul de Triumf, şi decorat cu marmură de Carrara şi mult lemn preţios. Are 33 de camere (standard, 4 studiouri executive de lux, 2 apartamente business) decorate cu stil, cu mobilier din lemn masiv de cireş şi stejar, ţesături fine, englezeşti şi bumbac egiptean. Era lesne de înţeles cum o ispitise pe Alexandra. Dar chiar nu bănuiam ce alte comori ascundea acel loc.

camera-iarsursa: hoteldomeniiplaza.ro

Una ne-a fost dezvăluită de Alexandra când ne-am decis să luăm cina. Aveam de ales: restaurantul Citroniers, la parterul hotelului, şi terasa Astrodom, la ultimul etaj. Alexandra, veşnic îndrăgostită de specialităţile mediteraneene, fusese în restaurantul de la parter şi era copleşită. Eleganţa şi măiestria bucătarilor, ambianţa caldă şi cuceritoare mângâiată cu sunete de pian, dar şi servirea impecabilă o vrăjiseră. Citroniers nu era doar un restaurant de lux, intim şi cochet, ci şi un univers al bucatelor atent şi cu talent create pentru cele mai rafinate gusturi.

citro-1sursa: hoteldomeniiplaza.ro

Ne-am hotărât, totuşi, să luăm cina pe terasă, la ultimul etaj, pentru că vremea era caldă şi frumoasă. În plus, de acolo avem o perspectiva superbă asupra oraşului. Într-adevăr, terasa era fascinantă: scăldată în lumini discrete, calde, te invita la masă într-o atmosferă distinsă, parfumată. Cireaşa de pe tort era însă meniul: bucate fel de fel, cu multe accente mediteraneene, dar şi reţete gourmet, ce promiteau o desfătare culinară. Alexandra a ales o simfonie de creveţi, nevastă-mea, tartar de ton roşu, iar eu un cotlet de berbecuţ cu sos Raita. Am comandat şi un vin alb, uşor, uluiţi de ambianţa boemă şi priveliştea fără cusur. Am fost sterviţi cu stil şi am gustat cu poftă din bucate. Eram toţi trei la fel de copleşiţi. În farfurii avem mici capodopere culinare, împachetate în gusturi delicate şi arome noi, menite să fie împreună. Fiecare bucăţică dezvăluia ingrediente îndrăzneţe şi provocatoare, ticluite creativ. Era o lungă călătorie de senzaţii, arome şi culoare. A fost o cină memorabilă, presărată cu lungi discuţii şi un pahar de vin.

terasasursa: hoteldomeniiplaza.ro

Iar noaptea s-a încheiat cu încă o surpriză. Alexandra ne-a anunţat că a doua zi ne-a pregătit încă un mic răsfăţ: o şedinţă SPA, adică, ori Jacuzzi, ori saună sau chiar masaje.

După o noapte odihnitoare, în care am dormit că doi copii în puf, a urmat ziua cea mare: aniversarea Alexandrei. Am luat micul dejun în camera şi apoi am ieşit la o plimbare prin împrejurimi. Era o vreme superbă, iar oraşul duduia de ritm. Când ne-am întors, ne-am dus direct la SPA. Salonul era fermecător, era luxul care îmbia la relaxare şi linişte, în sensul cel mai pur. Oferta serviciilor SPA era bogată (saună şi jacuzzi, baie cu aburi, mesaje de relaxare, cu pietre calde, cu bambus, reflexologie şi chiar împachetări cu ciocolată, vin, piper şi spirulină), iar locul, în sine, era un …vis. Eu am ales jacuzzi, iar nevasta-mea, ca să fie diferită, saună. După o oră de alint, eram tot noi, dar mult mai… noi.

jacuzzisursa: hoteldomeniiplaza.ro

Seara a fost momentul culminant. Aniversarea Alexandrei a avut loc în restaurantul Citroniers, la parter, acolo unde cele 80 de locuri şi atmosfera rafinată parcă dubla emoţiile sărbătoritei, dar şi a oaspeţilor ei. Meniul fusese ales cu grijă să-mpace toate gusturile, pianul acompania corul de voci şi veselia generală, iar servirea era perfectă. Firesc în centrul atenţiei, Alexandra era bucuria întruchipată. Nici nu mai ştiu când au trecut cele câteva ore, în care am savurat bucatele alese din care nu lipsea, nici accentul mediteranean, nici spiritul internaţional atent creat. Festinul, dublat de vinuri parfumate, de colecţie, a fost ca un concert sublim, cu nuanţe, stări, emoţii şi arome fel de fel. Iar invitaţii, veseli, deschişi şi relaxaţi au fost vizibil cuceriţi de ambianţă, de gusturi şi de lux. La final, îmbrăţişările au venit de la sine. Alexandra parcă plutea de fericire: aniversarea ei ieşise perfect, aşa cum îşi dorise, iar toţi oamenii dragi care i-au stat alături erau, pur şi simplu, încântaţi.

citro-2sursa: hoteldomeniiplaza.ro

-Chiar mă felicit că am ales restaurantul. Iniţial mă gândeam să petrecem într-una din cele trei săli pentru evenimente corporate, care dispun, pe lângă interiorul cuceritor, şi de un serviciu de catering cu meniuri cu-adevărat ispititoare. Sala “Domenii” îmi făcea cu ochiul, dar mi s-a părut puţin formal. Dar dacă o să am vreodată ocazia să organizez vreun eveniment al firmei, n-o să ezit, ne-a spus Alexandra, radioasă după seara minunată

-Evenimente corporate?, am exclamat eu, cu gândul la o idée ce-mi venise brusc. Au şi săli de conferinţe aici?

-Bineînţeles că au, m-a lămurit Alexandra. Trei, v-am zis: Sala “Domenii”, Sala “Caşin” şi Sala “Studio”. Şi toate au tot ceea ce este necesar pentru întruniri şi conferinţe, office sau mai destinse: video-proiector, retro-proiector, ecran de proiecţie, flipchart, conexiune la internet de înaltă viteză pentru conferinţe video şi echipament de sonorizare. În plus, şi aici invitaţii pot servi meniuri inspirate, de la aperitive, la prăjituri, în ton cu atmosfera şi specificul întâlnirilor, prin serviciul de catering. În plus, întregul ambient poate fi creat aşa cum îţi doreşti, mai relaxat sau foarte îndrăzneţ. Adică, personalizat!, a detaliat ea amănuntele aflate în timp ce îşi planificase aniversarea

-Hmm, chiar săptămâna trecută şeful meu se tot gândea unde să organizeze, în Bucureşti, conferinţă furnizorilor de cablu şi internet din România. Ia să-i sugerez eu o idée!

-Dacă este o întrunire amplă, sala “Domenii” este perfecta, şi ca număr de locuri, şi ca ambient. Este o locaţie de evenimente corportate cum n-ai să vezi! Mizează pe ea şi n-o să regretaţi! E plină de rafinament!, mai zise Alexandra, bucuroasă că putea s-ajute c-un sfat bun.

sala_domeniisursa: hoteldomeniiplaza.ro

Ne-am despărţit cu încă o îmbrăţişare şi cu o amintire uluitoare. Când am ajuns acasă, deja ne aminteam un loc şi-o stare, ca un parfum de vechi şi nou.

logo

Aceste impresii au fost scrise pentru SuperBlog 2016.


Posted October 17, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

1 thoughts on “POEM … BOEM

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 6. Turist în București, oaspete la Residence Hotels

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>