September 6

POLTICIENII FAŢĂ CU REACŢIUNEA

mediaVine toamna, iar multora le miroase a alegeri. Singurii care simt că, totuşi, nu pute de-abinelea sunt politicienii, în special cei care şi-au pus în cap să mai fenteze o dată poporul, pentru un liniştitor mandat. Din nefericire pentru ambiţiile politicienilor, poporul a devenit puţin imun la clasicele îmbrobodeli şi chiar a început să strâmbe din nas.

Ce să facă politicienii în faţa acestei percepţii nefaste pentru ei? Cum să răzbată candidaţii atâtor partide în faţa acestei ostilităţi cvasi-generale? Ce tehnici şi metode să aplice pentru a mai seduce electoratul extreme de fiţos? Le dăm noi câteva ponturi de reuşită. Pe datorie…  

  • Orice acuzaţie din campania electorală trebuie negată cu toate mijloacele din dotare (idei fixe sau mobile), pentru a oferi publicului ţintă (pensionari vii, bugetari, mame cu copii, de asemenea, vii) o altă perspectivă asupra realităţii (în atenţia liderilor politici din comune şi sate: nu vorbim de Realitatea TV)
  • Se impune crearea unor entităţi media (foi volante, manifeste, aparate de emisie-recepţie, televiziuni de cartier sau chiar mai mari) capabile să explice oamenilor muncii anumite decizii nepopulare sau declaraţii mai puţin inspirate ale candidaţilor (atunci când se pot explica şi nu sunt complet ridicole, ori când prezentatorii au o mare putere de disimulare şi nu râd în hohote)
  • Programele televiziunilor de cartier trebuie să fie diverse şi să conţină multe informaţii utile şi pozitive (exemple: cu cât s-a ieftinit kilogramul de zahăr în cartierul X, ce mare e PIB-ul, când e mic)
  • Orice reportaj sau jurnal de ştiri de televiziune va încerca să explice oamenilor că există fiinţe în univers care trăiesc mai greu şi muncesc mai mult decât ei (anumiţi cetăţeni din Brazzaville, Congo sau comunităţi foarte mici din Burkina Faso)
  • Niciodată nu se va folosi în aceeaşi frază sau propoziţie subiectul “candidat” conjugat cu verbul “a face” la timpul trecut sau prezent, ci numai la viitor. Adică, “va face”.
  • Menţiune specială: În atenţia liderilor politici din comune şi sate: Dacă n-aţi înţeles nimic vă trimitem prin fax norme de aplicare. Pregătiţi-vă 100 de coli A4. Albe).


Posted September 6, 2016 by admin in category RAIONUL DE POLITICE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>