August 11

MAI UŞOR CU SALARIZAREA PE SCĂRI

salariiCât mai avem din august? Trei săptămâni? Şi vine toamna… Nu ideea de natură moartă ar fi teribil de îngrijorătoare, ci ce ne aşteaptă: o nouă campanie electorală şi o lună…moartă. Ce înseamnă asta? Păi, o lună în care vor curge râuri de miere, promisiuni, bunăstare cât cuprinde, bani cu toptanul şi alte baliverne, aceleaşi ciorbe pe care le auzim de zeci de ani şi care, musai, trebuie reîncălzite pentru a ni se gâdila psihicul sensibil şi naiv.

O primă temă electorală menită a tulbura din rărunchi românii cu drept de vot este atât de veche încât ar trebui dată pe mâna arheologilor: legea salarizării unice a bugetarilor. Deja, băieţii din Guvern au anunţat că la sfârşitul lui august sau cel târziu la începutul lui septembrie vor redeschide discuţiile cu sindicatele pe celebra lege. Vă imaginaţi ce urmează: negocieri, grile de salarizare umflate binişor, speranţe şi bucurie printre funcţionari. Apoi, exact înainte de a merge la urne, bugetarii vor fi anunţaţi că legea nu va fi aprobată acum, ci de viitorul Guvern, Parlament etc., pentru că trebuie asumată de noua putere politică. Veche poveste, care va continua şi anul viitor şi mulţi, mulţi ani de acum încolo.

Of, măi băieţi, mai uşor cu pianul pe scări! Pardon, cu salarizarea…


Posted August 11, 2016 by admin in category DESPRE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>