May 25

SURPRIZE PREŢIOASE

logo loverbird 1Oare care este cel mai stresant lucru? Unii susţin că cel mai delicat moment din viaţă este un împrumut la bancă. Şi asta, din simplul motiv că cei de la bancă au apucături tare stranii: te obligă să returnezi banii. Eu, după îndelungi şi minuţioase cercetări ştiinţifice, am ajuns, însă, la concluzia că nimic nu e mai complicat în univers decât să pici la înţelegere cu nevasta exact când vine vorba despre cele mai minore lucruri. Iar dacă, Doamne fereşte, trebuie să alegi împreună cu ea un cadou perfect, situaţia devine mai complexă şi mai profundă ca încălzirea globală. Nu de alta, dar ea, când are de unde alege, şi-ar dori, modest, cam tot ce vede. Ceea ce, pe mine, mă entuziasmează, întotdeauna, mult mai mult decât o ţeavă spartă în baie.

Deunăzi, să tot fie vreo trei săptămâni, emoţiile au dat însă în clocot. Eu tocmai picoteam inteligent pe un fotoliu, iar ea îşi făcea de lucru pe laptop, ca să nu rămână în urmă cu … facebook-ul, când, ca prin vis, am auzit un ţipăt. Am sărit, reflex în picioare, aproape sigur că iar plecase maşina de spălat la promenadă prin casă. M-am liniştit însă imediat. Nu era strigătul casnic de alarmă, ci exclamaţia conjugală în faţa unei reale surprize. “Am găsit! Pfuii, sunt bestiale!”. Bineînţeles că n-am priceput ce era atât de copleşitor, dar am realizat că maşina de spălat era neclintită, la locul ei. “Vino, vino să le vezi! Vaiii, sunt superbe!”, a continuat ea, exaltată nevoie mare. Mi-am ascuns, cu meşteşug, plictiseala, pregătit să mimez perfect surpriza.

N-a fost nevoie. Ce îmi arăta ea nu avea nevoie de disimulare. Era un site de bijuterii personalizate, seducătoare: „lovebird.ro”. Era o colecţie de brăţări, coliere, inele, cercei, verighete, din aur masiv sau din argint, lucrate atent, cu fineţe şi eleganţă, cu grijă şi meşteşug. Chiar erau răpitoare! Fiecare bijuterie, în felul ei avea ceva special, o notă unică şi personalitate. Colierele fine din argint sau aur galben şi alb erau răpitoare, iar brăţările, chiar şi cu şnur, stârneau fiori şi emoţie! Se cunoştea mâna inscusită a unor bijutieri care preţuiesc atenţia detaliilor şi impactul metalelor nobile. „Sunt perfecte! Uită-te ce fine sunt! Ştii de când caut ceva pentru Andra? Cred c-am răscolit tot netul şi … degeaba”, a continuat ea parcă şi mai însufleţită.

bannere-lovebird

Andra era cea mai bună prietenă a nevesti-mii, iar ziua ei de naştere fusese mereu un mic chin pentru amândoi. Cum să găseşti ceva minunat pentru o persoană atât de dragă? Era întrebarea care o frământa mereu pe nevastă-mea şi, prin rezonanţă, şi pe mine. Ca să nu mai spun că, în codul nescris al relaţiilor dintre două femei, se sugerează, clar, că ori alegere greşită, orice cadou neinspirat, poate compromite aiurea orice relaţie. Bineînţeles, nu era şi cazul prieteniei dintre nevastă-mea şi Andra, care şi-au împărţit şi împărtăşit sute de sandvişuri şi secrete, din grădiniţă, până în facultate. Dar, poate din acest mic motiv, a mea nevastă a avut întotdeauna grijă s-o copleşească pe Andra ei cu toată atenţia din lume, mai ales în momentele speciale.

“Dar ce aleg?”, a urmat întrebarea de care mi-era teribil de frică. „M-am gândit la un colier. Uită-te la ăsta cu floare neagră din aur. Nu e superb? Sau ăsta cu inimă mare din aur. Cât de fin şi elegant este! Zi şi tu ceva…”, mi-a solicitat nevastă-mea părerea competentă, care, rareori dăduse greş. Cea mai bună dovadă este că am luat-o de nevastă …

colier floare neagracolier inima mare de aur

“Păi, având în vedere că e vorba despre Andra, eu îţi sugerez altceva. Uite, de exemplu colierul ăsta inimă cu literă din aur. Îl personalizăm pentru ea cu litera A. Este delicat şi de efect, totodată. Sau îi luăm o brăţară…”, am încercat eu să-mi expun pledoaria. „Nu mă ajuţi deloc. Mai rău mă zăpăceşti”, a venit sentinţa einecruţătoare. “Toate sunt superbe, eu pe toate le-aş lua, de-aia ţi-am cerut părerea. Şi tu îmi zici, ori pe aia, ori pe ailaltă. Aşa m-ajuţi tu?”, a zis ea cu năduf.

colier inima litera aur

“Aaaa! Vrei punct ochit, punct lovit? Mergi pe mâna mea? Atunci uite, ceva splendid pentru mâna ei: brăţara asta Floare din aur. Florile, trebuie să recunoşti, au fost dintotdeauna slăbiciunea ei. Uite, o putem comanda din aur galben sau aur alb, pe ce lungime dorim şi o putem grava, eventual”, am conchis eu triumfător. “Hmm, este … waaaw! O văzusem şi eu!”, a exclamat ea încercând să-mi minimalizeze alegerea şi meritele. „Gata, o comandăm!”.

bratara floare de aur

Şi-am comandat-o … Iar, în ziua cea mare, surpriza şi bucuria au fost totale. Andra aproape a atins tavanul, exaltată şi fericită cum rareori am văzut-o. Nu-şi putea lua privirea de la brăţara ei. O sorbea din ochi, emoţionată ca un copil. Nevastă-mea, la rândul ei părea copleşită de bucuria Andrei. Trăia momentul cu extaz.

Apoi, pe nepusă masă, a venit lovitura mea de graţie. Calculat, de parcă mutam nebunul la F5, am scos din buzunar o altă brăţară, pe care i-am întins-o nevesti-mii. “Este de la mine, pentru tine”, i-am şoptit. “ Ca să afle lumea că sunteţi <gemene>”, am completat zâmbind. Era o brăţară din aur alb Art Nouveau comandată, de la acelaşi magazin on-line, lovebird.ro, deodată cu cea a Andrei, dar fără ca nevastă-mea să bănuiască ceva. Mă cucerise din prima modelul, fineţea lucrăturii şi eleganţa brăţării. Se asorta perfect cu gusturile nevesti-mii, dar şi cu cea a Andrei. Şi nu m-am înşelat deloc. Aveam în faţă două femei copleşite de o fericire supremă, de parcă cele două bijuterii le unise sentimentele pentru totdeauna într-un inel indestructibil al prieteniei pure.

bratara art nouveau

E umitor câte bucurii îţi poate transmite fericirea celor dragi. Sunt bijuterii frumoase şi rare!

 

bannere-lovebird-2


Posted May 25, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>