May 5

DIRTY STRAWBERRIES

capsuneSe deschide sezonul căpşunelor şi trebuie să prestăm. Vom mânca, săptămâni bune, căpşune natur, cu zahăr, fără zahăr, cu frişcă, compot de căpşune, dulceaţă, prăjituri cu căpşune şi căpşune cu căpşune. Bineînţeles că se pot mânca şi cu pâine, dacă foamea e mare. Specialiştii într-ale căpşunelor ne trag totuşi de mânecuţă, dojenitor, dezvăluindu-ne un mare secret: aromatele care se cultivă acum tot mai intens în România, nu mai au nimic în comun cu cele de odinioară. Mai toate soiurile au fost importate la noi, de la alţi deştepţi, ca să tragă mai greu la cântar.

Alţi specialişti cu aere de nutriţionişti sunt şi mai prăpăstioşi. Cică, dintre toate fructele şi legumele, pe care le ducem la guriţă, căpşunele sunt cele mai „murdare”. Adică sunt full de pesticide, mai full chiar decât merele. Ceea ce înseamnă, logic, că o cură de căpşune nu cade tocmai adecvat metabolismului nostru şi aşa îmbuibat de aditivi şi alte prostii.

Veste cu adevărat proastă este că lista cu fructe toxice e cât China. Merele, nectarinele, piersicile, cireşele ori strugurii ar fi şi ele bombiţe biologice. Vestea mai bună ar fi că există pe lumea asta şi ceva fructe sănătoase: avocado, ananas, mango, papaya, kiwi. Bine băi fraţilor, dar tocmai pe astea scumpe v-aţi găsit să le consultaţi şi să le găsiţi sănătoase?


Posted May 5, 2016 by admin in category POLITA DE SANATATE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>