April 20

CE-I LIPSEŞTE CHELULUI…

acvilaCe nelinişti îi mai încearcă pe aleşii din fruntea neamului? Pentru că le-au cam rezolvat pe toate, iar întreg poporul o duce ca-n sânul lui Avram, deputaţii vor să schimbe niţel stema României. Operaţia estetică ar consta în încoronarea acvilei deoarece aşa cum e, fără coroană, n-are nicio prestanţă. Implementarea coroanei pe căpşorul vulturului are totuşi un sens: în decembrie 2018 se împlinesc fix 100 de ani de la Marea Unire, iar acvila nu poate întâmpina momentul negătită.

Mai mişto este că acest mic amănunt, coroniţa, va provoca un mic deranj, de la un capăt al altul al patriei, în toate instituţiile purtătoare de steme. Mai précis, sigiile şi stemele existente acum trebuie schimbate până la 31 decembrie 2018 cu cele noi, ferchezuite. Bineînţeles, asta înseamnă ceva cheltuieli, pentru că o acvilă subţire cu cheltuială se ţine. Dar ce nu face omul pentru impresia artistică.

Sau, cu alte cuvinte, ce-i lipseşte chelului? Cumva coroniţă de mărgăritar?


Posted April 20, 2016 by admin in category RAIONUL DE POLITICE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>