April 14

CURĂ DE OUĂ

ouaNu mai este mult! Greul a trecut! Peste două săptămâni vom avea dezlegare la cărniţă, brânzeturi şi ouă, multe ouă. Bine, dezlegarea este valabilă pentru cei care au avut vreo legare şi au gustat tot postul numai bălării cu de toate. Cine se gândeşte însă că Paştele înseamnă miel se înşală infinit. Nu de alta, dar regele sărbătorii este… oul.

Paştele este ocazia perfectă de mânca ouă cu ouă, cât ne ţine organismul. Mâncăm ouă roşii, că aşa e datina, punem ouă în drob, că aşa e reţeta, scăpăm ouă şi în pască, pentru că-i mai bună şi îndopăm cozonacii cu ouă, ca să fie rumeni şi pufoşi. Noroc că mieii nu se ouă.

Unii nutriţioniştii se jură că această cură n-ar fi chiar rea, dacă ouăle provin de la găini sănătoase şi fericite, crescute în bătătură. Sunt însă şi medici care avertizează că nu ar trebui să consumăm mai mult de 6 ouă pe săptămână, pentru că sunt bogate în colesterol, iar colesterolul dăunează grav sănătăţii.

Un lucru este cert. De Paşte, norma de 6 ouă e călcată serios în picioare şi abuzată în fel şi chip. Asta e, Dumnezeu să ne ierte!


Posted April 14, 2016 by admin in category POLITA DE SANATATE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>