April 8

TREI MINUTE LA PUTEREA A TREIA

farCând te grăbeşti, nimic nu-ţi iese. Oala îţi dă în foc, nu vezi vreo scară şi te împiedici, iar când ajungi afară, în faţa blocului, uiţi că, din viteză, ai omis că, în aerul pur expirat, sunt doar 5 grade, măsurate la rece, şi eşti în tricou. Deh, nimeni nu-i perfect … Ce poţi face în câteva minute mari şi late? Îţi poţi aranja, părul, îl poţi ciufuli la loc, că era prea aranjat şi te poţi răzgândi de cel mult două ori în privinţa cămăşii de care erai atât de mândru.

Dacă mă refer strict la partea feminină, lucrurile sunt şi mai complicate. Nici nu ştiu dacă timpul, în sensul pe care îl percep eu, şi, în general, omenirea, are acelaşi înţeles şi pentru ele. De exemplu, sfertul academic, acele 15 minute inventate de cineva pentru a justifica orice întârziere, are pentru multe dintre doamne (ca să nu intru în amănunte, cum ar fi domnişoarele) un sens peiorativ. Adică, cele 15 minute pierdute, n-au fost niciodată mai mult de 5, dar oamenii răi … exagerează.

„Auzi? Ai văzut ce a inventat Farmec?”, zise nevastă-mea către Claudia, care abia se aşezase în fotoliu, într-o vizită fulger, de câteva ore. Fie vorba între noi, n-aveam cum să nu mă îndrăgostesc de nevastă-mea, pentru a nu ştiu câta oară, când reuşea să înşire „auzi” şi „ai văzut”, atât de armonios, unul după altul, încât păreau cuvinte cu acelaşi sens. „Nu”, răspunse aproape instantaneu Claudia, extrem de atentă la ceaşca de cafea care aburea în faţa ei. „Vreo cremă nouă? Eu auzisem de ceva creme pentru ten cu ulei de mac, care sunt uimitoare. A apărut altceva?”, a părut curioasă Claudia. „Păi, da”, s-a destăinuit, cu un uşor aer de mister nevastă-mea. „Au scos o nouă gamă de creme depilatoare … instant. Unele acţionează cât ai bate din palme. Pur şi simplu, în trei minute te-ai depilat. Fără chin şi fără bătăi de cap. Ca să nu mai spun că nu irită absolut deloc pielea. Mi-a zis Mihaela, de la contabilitate. Ea a încercat una pe pielea ei şi, cică, aşa ceva n-a văzut …Hidratare, catifelare”, a continuat nevastă-mea, pe un ton conspirativ, destăinuirile.

farmec 2

Cum să te depilezi în trei minute?”, a ripostat Claudia aproape intrigată. „Păi, trei minute trec cât ai clipi. Ce poţi face în trei minute? Nimic!”. Eu, clar pot citi două pagini dintr-o carte, iar dacă am noroc chiar trei. Pot şterge masa sau oglinda din baie. Îţi dai seama că în timpul ăsta aş fi deja depilată?, zise nevastă-mea entuziasmată. „Logic. Ca să îţi alegi geanta cu care mergi la serviciu îţi trebuie mult mai multe minute. Chiar şi depilată…”, m-am băgat eu, rânjind, în discuţie. „Ce să spun! Uite unde era Speedy Gonzales! Vorbeşte el, care îşi alege o cravată, într-o oră”, zise nevastă-mea convinsă că m-a pus cu botul pe labe. „Da, dar două cafele îmi ies în trei minute. Ba, dacă mă forţez, pot bea şi-o bere. Aşa … neepilat”, nu am renunţat eu la fiorul discuţiei. „Poate nu ţi-ar strica o depilare, măcar axial. Iar epilarea este altceva, dragul meu. E cu ceară, cu dispozitive elctronice, nu cu crème…”, a ripostat şi nevastă-mea zâmbind.

farmec 1

“Ia accesează site-ul de la Farmec! Chiar m-ai făcut curioasă”, ne-a temperat Claudia hârjoana. Într-adevăr, era vorba despre o nouă gamă de produse de depilare, pe alese: creme, benzi depilatoare, ceară cu încălzire în cuptorul cu microunde, ceară cu încălzire pe foc, perle de ceară, roll-on, dar şi un gel pentru curăţarea cerii după depilare. Bineînţeles, nevastă-mea şi Claudia au avut ochi doar pentru cremele depilatoare. Deh, erau femei moderne şi ocupate şi n-aveau timp să … piardă timpul. „Fii atentă câte sortimente! Cremă pentru piele normală, cu extract de orhidee, cremă pentru depilare rapidă şi piele deshidratată, cu argan, cremă pentru piele sensibilă, cu extract de vanilie şi cremă depilatoare TEENager, pentru adolescenţi, cu zmeură. Ba chiar este şi o cremă depilatoare pentru bărbaţi, cu Boswellia Serrata. Nu ştiu ce este, dar bănuiesc că le <pică> bine! Inclusiv părul!”, exclamă însufleţită Claudia. „Eu vreau una rapidă. Uite, asta cu zmeură acţionează în trei minute. Aaa, stai că este pentru tineri! Nu mă încadrez! Dar şi crema depilatoare rapidă, cu argan, tot în 3 minute acţionează… P-asta o iau! Clar!”, a replicat nevastă-mea cu ochii lipiţi de ecranul laptop-ului. „Şi uite, este indicată şi pentru picioare, dar şi pentru braţe, axile şi zona bikinilor. O aplici şi, după trei minute, o îndepărtezi la duş şi adio păr şi cazne!”, a continuat ea convinsă că l-a apucat pe Dumnezeu de picior.

crema-depilatoare-rapida

Tocmai când mă gândeam că trăiesc într-o simbioză perfectă cu universul feminin, hop şi Claudia: „Eu cred că o aleg crema depilatoare pentru piele normală. Nu e de trei minute, dar e … normală şi aproape la fel de rapidă. În plus e hidratantă, ceea ce pentru pielea mea e perfectă”.

crema-depilatoare-piele-normala

Exact când eram să deschid gura, nu neapărat ca să iau aer, o aud iar pe nevastă-mea, pe un ton atât de familiar-ironic. „Ia uite şi-o cremă depilatoare pentru bărbaţi! Ce zici dragul meu? Şi, culmea, cică, după folosire nu trebuie să foloseşti nimic care conţine alcool. 24 de ore. Rezişti?”, a articulat ea, de parcă îmi dăduse mat din trei mutări. “Să rezist fără o bere sau fără o cremă depilatoare? Aceasta e întrebarea? Ghici ce aleg?”, am răspuns, ca şi cum aş fi căzut adânc pe gânduri. Discuţia a continuat, cât durează să dai o comandă on-line. În orice caz, nu trei minute, pentru că era … de ales. Inclusiv mie mi-au comandat o cremă, aşa … ca de la femei la bărbat. Vorba aia: ce puteau face ele în trei minute, puteam face şi eu.

crema-depilatoare-barbati

Iar, în ziua în care am primit cremele fermecate de la Farmec, i-am lăsat nevesti-mii, pe masa din sufragerie, nişte instrucţiuni şi cugetări: ce putem face în trei minute, cât ne depilăm (mai ales ea):

  • În trei minute, tu tai ceapa. În următoarele trei minute, lăcrimez eu
  • În trei minute, îmi vine o idee foarte bună. Alte trei minute, îţi ia ţie să mă convingi că este foarte proastă
  • În trei minute, reuşesc să aţipesc la un film plictisitor. După alte minute, mă trezeşti tu, ca să-mi spui că am pierdut ce era mai important
  • În trei minute, faci cel mult 20 de abdomene. Următoarele trei minute, eu mă stric de râs
  • În trei minute te convingi, pe pielea ta, de efectul incredibil al cremei de depilare rapidă de la Farmec. Tot trei minute mi-au fost necesare şi mie ca să pricep că depilarea nu e neapărat de gen … feminin

farmec_logo

Nu în trei minute am scris aceste rânduri pentru Spring SuperBlog 2016. Nu de alta, dar, trei minute, ar muri toţi de râs de o aşa minciună gogonată…


Posted April 8, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>