March 26

REFORMA INSTITUTIONALA

riformeIncluderea Romaniei in Comunitatea Europeana ar fi trebuit sa conduca la o ampla reforma institutionala, prin care sa ne aliniem la standardele si cerintele Uniunii. Asa cum ne sta insa bine, noi facem totul dupa cum ne vine ori dupa ureche, adica romaneste. Mai précis, adaptam orice lege impusa de Uniunea Europeana la realitatile balcanice de care ne lovim si mergem inainte in propriul nostru ritm. Ba chiar facem schimbari de dragul de a le face, spoind pe ici pe colo cate ceva. Si rezulta… “aceleasi Marii, cu alte palarii”.    

-Mai Ioane, spune tu drept, nu-s destept?

-Sunteti domn’ primar, dar pe ce motiv? Pentru ca ati pietruit ulita din capul satului acum 3 ani sau pentru ca ati deschis barul ala nou la nea Costica?

-Nu ma. Asa in general. Nu ti se pare ca sunt vizionar?

-Aaa, daaa. Dar tot nu pricep unde vreti sa bateti…

-Pai ma, ce-ai zice tu sa facem si noi o schimbare asa cum vor si aia la Bucuresti? Pai ce, noi nu suntem in stare sa facem o reforma institutionala?

-O ce?

-Sa modernizam institutiile ma. Sa le dam un aer asa european, occidental?

-Pai in afara de carciumi, biserica si scoala, ce institutii avem domn’ primar?

-Cum ma ce institutii? Dar primaria ce e?

-Si cam ce ar presupune reforma asta in primarie, sefu’?

-E simplu. Ma mut eu in locul vicelui, tu iei biroul contabilului, iar pe agentul agricol il trimit in capul holului sa fie mai aproape de usa de iesire, de natura…

-Genial domn’ primar! Dar nu facem si un parc in locul parcarii si mutam parcarea mai in spate, langa stadion?

-Nu asta e exclus. Pentru ca pe stadion, nu mai punem gazon, ci telina, ardei grasi si conopida. Ca sa impulsionam si sectorul agricol. Pai crezi ca degeaba m-am gandit sa fie agentul agricol aproape de usa de la iesire?


Posted March 26, 2016 by admin in category RAIONUL DE POLITICE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>