March 17

UN PROIECT DE … ALCHIMIE

marius 1Sincer, îi învidiez pe cei care creează muzică, nu doar o ascultă. Nu de alta, dar la ascultat, ca şi la fotbal ne pricepem toţi. De aceea, creatorii de sound trebuie nu doar preţuiţi, ci şi sprijiniţi şi încurajaţi. Este şi cazul lui Marius Matache, un blogger care ţine morţiş să arate că folkul mişcă, încă, mintea şi sufletul. A făcut-o cu albumul “Hoinar prin Piaţa Matache”, vrea s-o dovedească din nou, mai apăsat şi mai inspirat, cu noi creaţii. Marius Matache lucrează acum din greu la noul său album, intitulat “Alchimie”. Şi pentru că este hotărât să dea lovitura, blogger-ul-folkist a hotărât să-l lanseze într-un stil diferit, printr-o campanie de crowdfunding. “Alchimie” va fi o surpriză în sine chiar şi pentru cei obişnuiţi cu muzica lui Marius Matache, mai ales din punctul de vedere al sound-ului.

marius 2

După cum spune chiar el, noul album este o poveste cu 11 capitole, care se deschide “La un han” şi se încheie “pe linia ferată”, cu trenul care pleacă, dar lasă deschisă povestea pentru o continuare, cu două piese cu ploaie, cu două piese lirice, toate situate diametral opus faţă de piesa centrală, “Alchimistul”. Sound-ul albumului este foarte interesant, fiind o combinaţie de retro-rock şi folk. De aceea, instrumentele folosite au fost „vintage”, bas Rickenbacker, Fender rhodes, chitări acustice, iar chitări electrice Fender Telecaster etc.

Potrivit estimărilor lui Marius, noul său album, “Alchimie”, va fi lansat într-un tiraj de 2.000 de bucăţi, în minimum 20 de oraşe din ţară. Au fost deja stabilite concerte pentru Craiova, Timişoara, Bucureşti şi Gura Humorului, dar sunt şi discuţii pentru Cluj-Napoca, Mediaş, Reşiţa, Focşani şi Constanţa. Toţi cei care iubesc folk-ul, dar şi cei aflaţi în căutarea unui sound retro, reconfortant, sunt invitaţi să susţină campania de crowdfunding a lui Marius Matache. Aşa veţi ajuta şi muzica bună să mai obţină un triumf.


Posted March 17, 2016 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>