November 18

SĂNĂTATE ŞI FRUMUSEŢE LA PACHET

cremeAcum, când toţi oamenii plătitori de întreţinere au numai grija iernii, eu visez cai verzi pe pereţi. Şi nu unul, doi, de atmosferă, ci herghelii întregi. De exemplu, mă gândesc la vară, soare, Grecia, aşa cum câinele lui Pavlov îşi aştepta din reflex stăpânul cu limba scoasă, poftind la  ciolan. Numai că, în cazul meu, soarele, adică ciolanul care îmi lasă gura apă, nu mai mi-e deloc bun amic de câţiva ani. Şi simt această aversiune intens, pe pielea mea. Sau, cel puţin, simţeam…

În general, cum se apropie vara, iar soarele prinde putere, cum mă îmbujorez tot la faţă, cu nişte splendide pete roşii. Mor de dragul lor, mai ales că senzaţia de disconfort este, pe cât de perfectă, pe atât de inadecvată pentru o vacanţă fericită. În primul moment, am crezut că este o alergie solară şi m-am îndopat cu pastile. Experimentul nu a fost chiar o reuşită. La plajă, pielea tot îşi dădea în petic, iar soarele şi apa sărata a mării intensifica usturimea. Ba, mai mult, în timp ce alţii se bronzau frumos, eu eram cel mai reuşit exemplar de rac fiert de pe malul mării.

creme 1

Primul sfat cu adevărat înţelept l-am primit de la nevastă-mea, probabil cea mai predispusă femeie spre noi experimente. Bineînţeles, experimentele ei se cantonau, cel mai ades, într-o zonă predilect exclusivistă: pielea altora. Ea a decretat prima, cu greutate-n glas, că pielea mea este prea albă pentru a nu fi zgârâiată brutal de razele soarelui. „E clar! Soarele nu-i pentru pigmentul pielii tale. Eşti ca hârtia ţinută sub lupă. Tu nu te bronzezi, tu te arzi”, a spus ea cu dojană, măsurându-mă din cap până-n picioare de parcă eram în eprubetă şi trebuia să fiu studiat atent. “Da, soarele îţi usucă pielea şi o arde. Trebuie hidratată, protejată”, şi-a continuat ea analiza aplicată, în timp ce eu mă simţeam ca un cobai.

N-am apucat să deschid gura şi ea avea deja soluţia sensibilităţii mele la soare. Ba, din tonul ei, era logic că tratamentul care mi-l sugera nu putea fi negociat. „Îţi trebuie o cremă care să-ţi hidrateze pielea, după plajă. Am văzut eu câteva la greci, cu ulei de măsline, foarte bune. Sunt, într-adevăr, cam scumpe, dar ce nu fac eu pentru pielea ta?”. N-am picat în genunchi să-i mulţumesc, deşi era limpede că asta aştepta. Şi am încercat soluţia ei, vreo trei creme, după plajă, toate minunate, scumpe, dar … în zadar. Petele mele, de soare pline, erau tot acolo, se manifestau din plin. Pielea mă tot strângea, de parcă îmi intra la apă şi mă ustura. Era destul de clar: cobaiul nu a rezistat. Totuşi, după vreo alte trei zile, exact când începusem să număr orele până la despărţirea de Grecia, de soarele torid, pielea mea, de-a naibii, nu mă mai enerva teribil, ci, dimpotrivă, părea că se împacase oarecum, tardiv, cu arşiţa, care îşi depăşise cu mult planul.

creme 2

Vacanţa a trecut, a trecut şi anul şi, culmea, începea o nouă vară. Eu mă gândeam, cu mare „drag” la soare, nevastă-mea la creme. Tot cu drag. Totuşi, eu am fost cel care a încercat marea cu degetul. Văzusem nişte tratamente pentru soare, când colindam pe net, de la Gerovital, şi îmi sunau chiar bine. Să vă mărturisesc entuziasmul nevesti-mii când i-am dezvăluit descoperirea mea? „Aaa, nuuu. Ce-i asta? Ia lasă internetul… Vrei o ciorbă, ceva?”. Problema a rămas în suspans vreo săptămână, când într-o după amiază, nevastă-mea m-a întâmpinat c-un strigăt triumfător: „Iubiiiii!”. În primul moment am crezut că s-a spart vreo ţeavă şi-am dat să fac un sprint spre baie. „ Iubi, mi-a zis Ionela de nişte crème adevărate pentru pielea ta. Gata, am rezolvat! “, m-a liniştit ea cu atâta tandreţe încât am renunţat la baie şi m-am prăbuşit într-un fotoliu. “La Gerovital au toată gama pentru protecţie solară, pentru pielea ta. E o gamă nouă şi pentru protecţie solară şi pentru tratament după ce stai la soare”, mi-a intonat ea cu aerul unei mari dezvăluiri. “Păi, şi eu ce ţi-am zis acum o săptămână, nu tot de Gerovital?”, i-am replicat eu buimac.

creme 3

Normal că nu m-a auzit şi e logic că, după câteva zile, eram amândoi de braţ la farmacie, numai pentru pielea mea. Când ne-a auzit oful, farmacista ne-a lămurit pe îndelete. Gama de protecţie solară Gerovital H3 Derma+ Sun, pe bază de ulei natural, bogat în acizi graşi şi Vitamina E avea un singur rost: să protejeze pielea şi s-o regenereze împotriva efectelor razelor solare. Ceea ce însemna, în traducere liberă, că prevenea apariţia petelor pe piele şi regenera ţesutul, lăsând pielea fină şi hidratată.

Ce aveam de ales din toată gama? Păi, fiind un caz sensibil, special, farmacista mi-a recomandat o cremă de faţă anti-îmbătrânire SPF 50, special concepută pentru prevenirea intoleranţelor solare, a unor pete pigmentare sau chiar a unor afecţiuni mai puternice ale pielii, agravate de expunerea la soare. Suna bine, dar asta nu era tot. Farmacista ne-a mai recomandat o loţiunea calmantă după plajă, tot din gama Gerovital H3 Derma+ Sun, dedicată calmării şi regenerării pielii înroşite după plajă. Un astfel de gel părea că-ţi intră uşor sub piele. Era indicat atât pentru faţă, cât şi pentru corp, şi avea o menire nobilă: de a reface pielea deshidratată în urma agresiunii soarelui, calmând arsurile şi diminuând disconfortul acestora.

Când farmacista a terminat discursul, eu, cel puţin eram convins, şi déjà căutam portofelul să onorez reţeta minune. M-am înşelat.

creme 4

Nevastă-mea, supra-numită în anumite cercuri “ochi-ageri”, “ochi de vultur”, “ochi şi urechi” şi alte apelative drăgălaşe, a ţintit, însă, din prima, o altă cremă: “Dar crema asta ce este? Arată bine!”. “Da, este o cremă excelentă, Gerovital H3 Derma+ Prof. Dr. Ana Aslan, Activ Hidratantă 24h, creată pentru cei cu ten deshidratat şi uscat. Dar, foarte, foarte bună este şi această cremă-mască calmantă şi regenerantă. E în aceaşi gamă, Gerovital H3 Derma+, prima linie de produse dermatocosmetice de la Farmec. Sunt produse de tradiţie, create de specialiştii Gerovital, care se vând doar în farmacii. Şi se vând chiar bine, pentru că un mare atu: un raport calitate-preţ, cum altul nu-i“, ne-a lămurit farmacista în timp ce nevesti-mii îi sticleau ochii. “Chiar nu ştiam de ele. Sunt mai noi?“, am auzit-o pe nevastă-mea, roasă de curiozitate, ca un copil în faţa unei prăjituri. “ De produsele Gerovital H3, toate produse româneşti de calitate, aţi auzit, cum bănuiesc că aţi auzit şi despre Ana Aslan, o adevărată mândrie românească. Noua gamă, Gerovital H3 Derma+, este lansată nu demult şi cuprinde produse-medicament, realizate în colaborare cu specialişti din domeniul sănătăţii, care se adresează în special celor cu nevoi şi sensibilităţi ale pielii şi părului“, ne-a lămurit, scurt şi la obiect, farmacista.
creme 5

“Dar pentru el (arătând spre mine), aveţi ceva? În afara celor pentru soare…”, a zis ea, dându-mi de înţeles că ultimele două crème Derma+ deja listate şi trecute la categoria “must have”, erau, cu siguranţă, ale ei. “Dar chiar avem. De exemplu, o cremă dermoreparatoare, care protejează pielea şi accelerează procesele de regenerare a epidermei, cu iritaţii sau leziuni superficiale. În plus, această cremă este excelentă şi pentru buze”, am auzit-o pe farmacistă ţinându-i isonul.

„OK, faceţi totalul: cele două de soare pentru el, celelalte două pentru mine şi ultima, de care aţi zis, tot pentru domnul”, a pronunţat nevastă-mea sentinţa cu accent pe „tot pentru domnul”, cu aluzia certă că eu trebuie să scot cardul. Şi chiar când mă gândeam la card, nevastă-mea şi-a adus aminte că mai are în portofoliu o întrebare nerostită. “Aaaa, era să uit! Dar aveţi ceva bun şi pentru căderea părului? Pentru mine, nu pentru el, că la el problema s-a rezolvat de la sine”. Bineînţeles că farmacista a fost, din nou, promptă. „Avem şi un şampon anticădere, dar şi un tratament anticădere, din aceeaşi gamă Gerovital H3 Derma+”. “Luăm şi un şampon“, a fost replica decisivă.

creme 7

Şi, ca să fiu sincer, repriza noastră de shopping în farmacie a fost extrem de inspirată. Pentru mine, în acest an, vacanţa din vară, în Grecia, n-a mai fost deloc un chin, iar pentru nevastă-mea, achiziţiile au fost un lung şir de exclamaţii. Era destul de clar că fusese cucerită de noul Gerovital. Şi de ce n-ar fi fost? Unde mai găseam asemenea cosmetice, cu sănătate şi frumuseţe la pachet? Un 2 în 1, perfect, de vară, de iarnă de … oricând.

creme 6

Aceste rânduri au fost scrise pentru SuperBlog 2015.   

 


Posted November 18, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

1 thoughts on “SĂNĂTATE ŞI FRUMUSEŢE LA PACHET

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 19. Când pielea ta e sănătoasă și frumoasă, ești fericit(ă) și tu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>