September 23

CARDUL E BOLNAV

cardOare de ce a fost introdus cardul de sănătate? Unii cred că trebuia găsită o metodă sigură de a-i depista pe cei cu mai multă frică de cel negru şi urât, cu cod de bare, decât de Dumnezeu. Alţii se jură că numai aşa, cu cardul în mână, pacienţii dependenţi de compensate, pot acumula mii de draci în numai câteva ore. Chiar dacă ambele variante sunt plauzibile, cea cu cozile la farmacii este garantată. Este de ajuns să se strice sistemul electronic al cardului de sănătate pentru ca bolnavii să faca treişpe-paişpe, fie în faţa medicului de familie, fie în faţa farmacistului.

Vinerea trecută, sistemul a sucombat întreaga zi, iar luni, a făcut din nou buba, din cauza tensiunii oscilante a reţelei electrice. Aşa e el, sistemul cardului, mai plăpând şi bolnăvior. Se înţelege că, în ambele zile, oamenii care n-aveau altă treabă decât să dea ochii cu medicii şi farmaciştii, n-au mai putut de bucurie. Erau să moară de nervi şi apoplexie cu cardu-n mână.

Este uşor de ghicit că asemenea stări de leşin a sistemului cardului de sănătate vor mai fi, din cauza diverselor afecţiuni cu care l-a înzestrat natura. Poate i-ar trebui şi lui un card, care să-i monitorizeze starea de sănătatea. Până când o intra în moarte clinică…


Posted September 23, 2015 by admin in category POLITA DE SANATATE

1 thoughts on “CARDUL E BOLNAV

  1. EMA

    Buna Eugen, eu am o problema. Fiul meu s-a dus sa isi ridice cardul de sanatate si i s-a spus ca l-a ridicat mama (adica eu, care sunt plecata in Spania si la data ridicarii cardului nu eram nici macar in vizita in tara), iar nr de BI e total necunoscut. Cum totusi poti elibera un card de sanatate, chiar daca atunci cand ai nevoie de el se blocheaza sistemul, cuiva la intamplare?Nu e chiar cardul de banca cu pin cu tot, insa se presupune ca sunt date personale pe acel card si ar trebui sa se elibereze personal. Sau leuca a lovit peste tot si functionarii in afara de a te trata ca pe ultimul om la pachet cu lipsa de respect aferenta , mai sunt si cretini?

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>