September 8

STEJARI, EXTREMĂ URGENŢĂ!

rugbyÎmi aduc aminte perfect primul meu meci de rugby. Prima confruntare adevărată, cu miză. Era a treia zi de când stăteam la coadă la pui. Primele două fuseseră doar încălzirea, un antrenament destul de lejer şi static în comparaţie cu ceea ce avea să urmeze. Bineînţeles, au fost şi momente de descumpănire. De exemplu, la început o smiorcăisem pe maică-mea o zi întreagă că suntem prea în spate. Ulterior eram chiar mândru că ne poziţionasem tactic destul de bine, pe linia de 22 de metri, relativ aproape de terenul de ţintă.

Şi grămada îmi dădea motive de satisfacţie. Era ordonată. În plus eram înconjurat de coechipieri de nădejde: nea Tache, vecinul de vis-a-vis, un bărbat trecut de a doua tinereţe, dar masiv, tanti Georgeta, o femeie la care mă uitam ca la Turnul Eiffel şi, mai important, domnul Costel, un nene, ceva rudă, a cărui ceafă îmi aducea aminte mereu de Crăciun.

rugby 1

Apoi a urmat confruntarea. Precipitată, intensă. Startul l-a dat maşina frigorifică, plină ochi cu pui. Dintr-o dată, grămada ordonată pe care o ştiam s-a transformat într-un mele dezordonat. Fundaşii, până atunci apatici şi calmi, au început să împingă liniile. Erau încordaţi, nerăbdători. Fluierul de start al înfruntării a fost dat peste un sfert de oră, de vânzătoare. Fără să ştiu, împinşi de pachetul de treisferturi, din spate, am ajuns la numai 10 metri de ţintă. Mă sufocam, strivit între linii, fără putinţă de a scăpa din clinci. Atunci a intervenit însă, ferm, nea Tache. Ca un veritabil taloneur a fandat scurt creând o mică breşă în dispozitiv. A fost de ajuns pentru ca nenea Costel, pe post de pilier, să mă scape din strânsoare. Sclipirea a venit însă din partea tantei Georgeta. Cu o îndemânare de uvertură m-a deschis pe stânga, departe de grămadă. „Du-te în faţă, că eşti mic, te strecori uşor”, a şuierat ea în plin efort. Atunci am descoperit valenţele mele de aripă. Am ţâşnit pe extremă cu ochii ţintă către buturi. Şi, până să realizez, m-am trezit la linia de margine, cu ochii la vânzătoare, cerând şi punctând doi pui. Fără vreun placaj neregulamentar, fără ezitări. A fost un eseu fenomenal, cu care m-am mândrit mult timp.

Ceva mai târziu am descoperit adevăratul joc de rugby. Şi nu pentru că micul golan din mine credea că doar fotbalul este un joc nobil, ci pur şi simplu pentru că nu prea înţelegeam jocul de rugby, strategia lui şi duritatea confruntării din teren.

Eram pe stadion, la o partidă de fotbal, iar, după cele 90 de minute, urma un alt meci, de rugby, în cuplaj. Iniţial nu am vrut să rămân. Ce să văd la rugby? Tăvăleli, îngrămădeli şi piedici? Am rămas totuşi în tribune. Şi n-am regretat. Pe viu, nu în faţa televizorului, golănia rugby-ului era… altceva. Acest joc dur, dârz, colţuros te fascina rapid prin forţa şi fair-play-ul pe care le degaja. Nu era un joc extrem de dinamic, însă explozia fazelor şi acele ciocniri bărbăteşti, dar rafinate îţi accelerau pulsul. Iar jucătorii erau impresionanţi. Nu simulau faulturi imaginare, nu se văitau, nu cedau. Erau stânci: neclintiţi, demni, curajoşi, adevăraţi atleţi. Erau esenţa tăriei.

rugby 2

Ce este, însă, incredibil la acest joc? Nu, nu balonul oval, care adăuga partidei o notă de imprevizibil. Uimitoare este regula de bază a rugby-ului: a atinge ţinta numai cu pase înapoi. Ştiu, seamănă cu jocul echipei de fotbal a României, dar nu are nicio legătură. A înainta permanent, doar cu pase în spate este o filozofie, care spune multe despre „a nu ceda”.

Iar rugby-ul românesc, de-a lungul timpului, s-a raliat permanent filozofiei acestui joc: „a nu ceda”. Echipa României s-a calificat de fiecare dată la Campionatul Mondial, bifând, în această toamnă, a 8-a participare consecutivă la cea mai puternică competiţie a lumii. Este încă un moment special pentru stejarii noştri de a-şi etala tăria şi ambiţia alături de cei mai buni jucători ai lumii. Este o nouă aventură spectaculoasă presărată cu încercări şi provocări.

Campionatul Mondial de Rugby 2015 va avea loc în Anglia, iar naţionala României face parte din grupa D alături de Franţa, Irlanda, Canada şi Italia. În primul meci, stejarii vor întâlni Franţa, pe 23 septembrie, iar în al doilea, Irlanda, pe 27 septembrie. Ultimele meciuri din grupă sunt programate pe 6 octombrie, cu Canada, şi pe 11 octombrie, cu Italia.

rugby 5

Şi pentru că nu puţini sunt cei seduşi de farmecul şi forţa pe care o emană rugby-ul, partenerul echipei naţionale, berea Stejar  (o bere strong, plină de grade de… personalitate), a pregătit fanilor de esenţă tare o veritabilă surpriză: un concurs în urma căruia va trimite 12 suporteri, la Londra, pentru a urmări pe stadionul Wembley, pe 27 septembrie, meciul României cu Irlanda. Ba, mai mult cei 12 fericiţi câştigători ai biletelor puse la bătaie de berea Stejar vor avea incluse în premiu şi transportul şi cazarea. Cum ar veni, cine câştigă are ocazia să petreacă un weekend de vis la Londra şi să vadă pe viu un meci de rugby de zile mari.   

rugby 3

Ce trebuie să faci pentru a te număra printre cei 12 norocoşi trimişi la Londra de berea Stejar? Demonstrează că eşti un fan de esenţă tare, care iubeşte acest sport, dar şi provocarea. Ai de realizat doar un mic filmuleţ şi de parcurs 4 paşi simpli:

1. Caută un adversar pe măsura caracterului tău (un obiect stabil şi suficient de mare pe care să simulezi că îl mişti din loc)

2. Pregăteşte-te de joc: ia poziţia grămadă ordonată (Crouch.Bind.Set) şi arată că ştii cum să-ţi demonstrezi forţa pentru a mişca adversarul        

3. Nu uita să arunci în timpul filmării şi un mesaj de susţinere pentru echipa preferată: Hai Stejarii!

4. Ocupă-ţi locul în grupul fanilor de esenţă tare: urcă filmuleţul cu tine pe site în perioada 1 – 15 septembrie şi aşteaptă rezultatul juriului

Dacă nu gaseşti inspiraţie, iată şi o sugestie:

 

Adună-ţi puterile, simulează o grămadă ordonată şi urcă filmarea pe site. Haralambie Dumitras – Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Mihai Macovei – căpitanul Stejarilor şi Marin Ionescu – Preşedinte al “Asociației Internaţionalilor de Rugby” – îţi vor analiza abilităţile de joc, mesajul de susţinere şi spiritul de rugbyst. Dacă te numeri printre cei 12 favoriţi, ai asigurat un bilet la meciul România-Irlanda din Londra, pe Stadionul Wembley, în 27 septembrie.

rugby 4 

Stejari, extremă urgenţă! Înscrierile se încheie pe 15 septembrie! Fii tare! Fii Stejar!

UPDATE:

Berea Stejar măreşte miza competiţiei, invitând toţi fanii rugby-ului să participe la concursul pentru câştigarea celor 12 bilete la meciul dintre România şi Irlanda, de pe 27 septembrie, pe stadionul Wembley. Cum? Partenerul echipei naţionale a schimbat regulamentul concursului, pentru a da posibilitate cât mai multor fani de esenţă tare să se înscrie în competiţia care i-ar putea trimite într-un sejur la Londra.

Astfel, la concursul iniţiat de berea Stejar se pot înscrie toţi cei care vor completa un formular foarte simplu:

1. Ce face un fan de esenţă tare când arbitrul strigă “ÎNAINTE!”?

2. Ce înseamnă “Balon Mort”?

3. Ce fel de dans este “Haka”?

Dacă aţi răspuns la cele trei întrebări, sunteţi cu un pas mai aproape de unul dintre cele 12 premii de esenţă tare. La finalul campaniei, berea Stejar va efectua o tragere la sorţi, iar 12 norocoşi vor pleca la Londra la meciul de rugby. Mai mult, cei 12 fericiţi câştigători ai biletelor puse la bătaie de berea Stejar vor avea incluse în premiu şi transportul şi cazarea. Aşadar, completaţi un simplu formular şi aveţi ocazia să petreceţi un weekend de vis la Londra, dar şi să urmăriţi pe viu un meci de rugby de zile mari: România – Irlanda.

Nu uitaţi! Înscrierile se încheie pe 15 septembrie! Grăbiţi-vă!


Posted September 8, 2015 by admin in category COLTUL CU SPORT

2 thoughts on “STEJARI, EXTREMĂ URGENŢĂ!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>