August 15

MOMENTE…

momentPrin definiţie, lipiciul trebuie să fie chestia aia, pe care tu sau alţii dau bani, pentru a mai lipi una, alta. Ei bine, prima mea experienţă serioasă legată de lipici a fost un coşmar în toată regula.

PRIMUL MOMENT: LIPICIUL

Eram în clasa întâi şi, pentru că învăţătoarea s-a gândit că este timpul să facem ceva cu viaţa noastră, am primit ca temă pentru acasă să meşterim mai multe figurine din hârtie colorată, lucioasă. Floare la ureche! Trebuia doar să decupez cu foarfeca câteva coli de hârtie, după nişte şabloane, apoi să lipesc câteva margini. Totul a decurs ca la carte, până în momentul în care opera trebuia desăvârşită. Lipiciul nu lipea şi pace! Ştiţi lipiciul acela de pe vremuri! Eu chiar îl şi gustasem: dulceag şi puţin înţepător. Era mai bun la gust decât pentru lipit.

lipici

După o oră de chin şi nervi cu duiumul, mi se înnodau lacrimile în barbă. Muream de necaz. Măică-mii i s-a făcut milă de mine şi m-a trimis la culcare. „Şi eu ce mă fac cu lipiciul? Cum mă duc la şcoală aşa?”, am întrebat eu deznădăjduit. Perspectiva temei nefăcute mi se părea chiar mai înfiorătoare decât cinci greşeli consecutive la lecţia de bastonaşe. Într-un târziu, istovit probabil de atâtea griji şi gânduri negre, am adormit.

Dimineaţă… minune! Chiar lângă pat, toate figurinele de hârtie erau aşezate frumos şi lipite impecabil. Le-am studiat atent, şi le-am întors pe toate feţele. Erau fără cusur. Bineînţeles că am sărit în sus de bucurie şi am descusut-o pe maică-mea. Nu prea m-a lămurit. Mi-a zis doar că s-a descurcat ea. Mai târziu am aflat strategia cu care mi-a salvat onoarea şi viaţa. Mersese până la un vecin şi împrumutase nişte aracet. Ăsta da lipici!

ÎNCĂ DOUĂ MOMENTE: ARACETUL ŞI PRENADEZUL

Aracetul era altceva. Era un lipici net superior. Mi-am dat seama la clubul de navomodele, unde aracetul, lemnul şi traforajul erau de bază. Şi chiar am fost la un pas să meşteresc o machetă de navă. N-a fost să fie. Am descoperit că fotbalul este mult mai interesant decât orele de migală şi efort creator de la clasa de navomodele.

aracet

Nu mi-am pierdut, însă, deloc, încrederea în aracet. Ori de câte ori vreo urgenţă impunea o măsură în forţă, ştiam una şi bună: aracet. Asta până când, teneşii cu care băteam zdravăn mingea, au început să mi se dezlipească. Am apelat la soluţia de avarie, dar fără efect: aracetul avea limitele lui, nu putea să lipească orice. Şi-atunci, la recomandarea caldă a unui coleg de miuţă, am făcut cunoştinţă cu prenadezul. În mod cert, prenadezul avea calităţi, nu glumă. Cel puţin pentru încălţăminte era perfect. E adevărat, avea şi el “răspundere limitată”, însă, la aceea vreme, mi se părea un lipici cu pedigree.

prenadez

Şi l-am testat ceva timp, fie silit de împrejurări, fie convins că mai bun nu se poate. De ani buni, şi prenadezul a devenit amintire. A pierdut şi el competiţia cu timpul şi cu necesităţile, Acum, mulţi alţi adezivi îl surclasează şi-i fac în ciudă.

ADEVĂRATUL MOMENT: MOMENT

Dintr-o dată, am realizat că sunt om mare. Eram la casa mea, cu nevastă, întreţinere şi alte griji. Iar grijile dublate de bâzâitul nevestei impun măsuri şi soluţii noi, mult mai evoluate. Aşa am descoperit că pe lume nu există  doar ciocane, cuie, bormaşini şi şuruburi, ci şi adezivi super, capabili să îmbine şi să fixeze orice. Pe unii chiar i-am testat, dintr-un motiv foarte simplu: sunt mult mai comod de folosit, mai practici şi mai ieftini decât o trusă de scule ce solicită talente de meşter. Ba mai mult, adezivii pot face ceea ce un ciocan şi-un cui nu pot face.

 La un moment dat, am descoperit… Moment. Un adeziv, pe cât de uzual, pe atât de “profi”. Nu cred că a trecut vreo lună şi jumătate de atunci. O avarie, în baie, la furtunul de evacuare al maşinii de spălat, mi-a făcut cunoştinţă cu Moment Super Glue. Cu el am lipit instantaneu furtunul cu bucluc. A fost dragoste la prima vedere, care mi-a întărit o mai veche convingere: esenţele tari se ţin în sticluţe mici.

super

Şi, tocmai pentru că Moment Super Glue mi-a lăsat o impresie puternică, mi-am extins căutările. Aşa am descoperit că al meu Super Glue face parte dintr-o mare familie Moment: adezivi extrem de puternici şi uşor de folosit. Ba, mai mult, pot fi folosiţi, şi de nepricepuţi ca mine, în locuinţă, şi de meşteri experimentaţi, în alte locuinţe.

Uimitor este că adezivii Moment pot mulţumi pe oricine. Vrei să repari şi să amenajezi locuinţa? Există adezivi speciali pentru construcţii: Moment Mortar Universal, Moment Adeziv pentru Gresie şi Faianţă sau Moment Glet. Vrei să montezi parchet sau mochetă? Ai la îndemână Parquet, Parquet & Laminate, Parquet Acryl şi Carpet & PVC. Doreşti să îmbini ori să lipeşti lemn sau obiecte de lemn? Poţi folosi Fix Wood, Wood Express sau Wood Waterproof. Ai suferit vreun accident nedorit cu încălţămintea, geanta ori alt accesoriu de piele? Foloseşte Shoe Glue! Vrei să etanşezi chiuveta din bucătărie sau cada şi chiuveta din baie? Încearcă Moment Acryl, Moment Silicon Universal, ori Moment Silicon Sanitar. Ai vreo urgenţă şi ai ceva, orice, de lipit, rapid şi simplu? Mizează pe Moment Super Glue! E super!

produse-moment

Cu alte cuvinte, uită de lipiciul copilăriei şi de banalul aracet ori prenadez. Ai, nu un Moment, ci Momente incredibile.

Cei care s-au convins cât important este un adeziv imbatabil, dar şi cei tentaţi să profite de orice Moment, au parte, acum şi de o altă provocare. Toţi cei care vor cumpăra produse Moment de minim 50 de lei până pe 15 septembrie, pot înscrie bonul pe www.lipesteorice.ro şi pot câştiga unul dintre cele 6.300 prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal sau marele premiu de 1.000 euro. 

concurs moment

Cumpără şi câştigă Momente de neuitat!

concurs moment 1


Posted August 15, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>