August 11

LIPEŞTE-TE DE MOMENT!

momentSe spune că norocul şi-l face omul. Aşa o fi, nu zic nu. Dar cum e cu ghinionul? Şi pe ăsta şi-l face omul? Eu, sincer, mă descurc destul de bine. Ba încă, perseverez atât de mult în unele zile, încât ar trebui să mă culc, ca să nu mi se mai întâmple atâtea “bucurii”. Aşa sunt eu, am lipici la ghinion, câteodată.

Spre exemplu, luna trecută. Mă prăbuşisem pe canapea, după o zi de muncă istovitoare, şi admiram, năuc, televizorul. Nevastă-mea mai avea ceva resurse şi pusese maşina de spălat ca să mai anime atmosfera. Tocmai când maşina torcea mai cu foc, o aud şi pe nevastă-mea din baie strigându-mă cu câţiva decibeli mai tare. Mai tare decât orice maşină de spălat. Am fugit la locul din care s-a dat alarma şi… ce să vezi? Baia era plină de apă. Bucurie deplină! Aş fi sărit în sus de fericire, dacă situaţia de urgenţă nu mi-ar impus o acţiune rapidă, în forţă, asupra cauzei care a provocat catastrofa locativă. De vină era furtunul de evacuare a apei: scosese capul în lume. L-am prins cu emoţie şi am încercat să-l repun în locaşul din care tocmai ieşise cu nerăbdare. Bineînţeles că n-am avut noroc. Nu mai stătea în poziţie de drepţi decât ţinut cu mâna. Şi l-am ţinut aşa, preţ de vreo 20 de minute, până când maşina şi-a dat ultima rotaţie şi evacuare.

moment 1

„Şi-acum ce facem?”, o aud pe nevastă-mea iscoditoare. „Mai vreau să pun două maşini. Stai tu cu furtunul în mână?”. Varianta expusă de ea nu mi s-a părut, însă, nici tehnică, nici productivă. La mijloc era mândria mea de inginer în acte. Aşa că am luat o decizie capitală. Am coborât din bloc şi-am intrat în primul magazin ieşit în cale. “Ceva de lipit, aveţi?”, a fost întrebarea surprinzătoare cu care am descumpănit-o total pe vânzătoare. “De lipit?”, a îngăimat ea, total pierdută, de parcă cerusem două kilograme de ceafă proaspătă de bizon. Apoi, minune! Cred că informaţia i-a ajuns undeva şi o conexiune stranie i-a luminat faţa. S-a uitat la mine ca la Arsenie Boca în carne şi oase şi a şuierat triumfător: “Da, avem Super Glue. Moment”. “E bun?”, întreb eu, ca să întreţin fiorul discuţiei. ”Moment lipeşte orice”, zice ea, conştientă că a dat lovitura. Aveam figura unuia care ar fi cumpărat şi lămâi, dacă îi insinuiai că-s dulci ca mierea. “Da-ţi-mi un Super Glue”, a fost sentinţa cu care am tranşat târguiala.

super

După alte cinci minute, eram în baie, cu furtunul de evacuare într-o mână şi cu tubul de Super Glue în cealaltă. Nu era nimic hamletian, era doar studiu. Am şters apa de pe furtun cu grijă, am şters şi locaşul în care trebuia încremenit. Cu migală şi grijă exagerată am perforat capătul tubului. Apoi, a fost doar instinct. Am întins uşor adezivul pe furtun, l-am blocat şi, printr-o intuiţie măiastră, am etanşat îmbinarea cu încă un strat de Super Glue, pe exterior. Şi în ziua de astăzi sunt mândru de opera mea. Şi nevastă-mea a fost mândră, deşi laudele ei s-au poticnit la un “hmm” şi cam atât. M-am lămurit şi de ce era atât de circumspectă. “A mai rămas Super Glue?”, m-a chestionat neîncrezătoare de parcă i-aş fi ascuns restul primit de la magazin. „Bineînţeles”, am asigurat-o. „Ştii geanta mea portocalie? I s-a desfăcut o bucată de la curea. Aaa! Şi papucii tăi…Nu ziceai că ţi s-a dezlipit ceva de pe talpă? E tot material de piele. Ia lipeşte-le. Nu-ţi trebuie decât câteva picături”, m-a ispitit ea să-mi dovedesc din nou talentul, creativ şi aplicat.

Imboldul ei şi tenacitatea mea au dat roade. Am lipit şi geanta şi papucii, cât ai bate din palme. A fost cât pe ce să-mi lipesc şi degetele, dar am trecut cu vederea incidentul. I-am zis şi vânzătoarei de tubul de Moment Super Glue pe care mi-l vânduse în grabă. M-a privit ciudat şi a schimbat repede discuţia: “Vreţi oţet de mere sau oţet obişnuit?”. Câtă disimulare!

Coincidenţă sau nu, momentul “Moment”, de acasă, mi-a dat o idée genială. Bine, ideea o aveam păstrată în arhiva personală de ceva vreme, dar acum, cu un adeziv deştept, o puteam desăvârşi. Voiam să fac un raft ingenios pentru cărţi. În esenţă, scenariul era simplu. Trebuia doar să tai câteva scânduri:  

 raft 1

Apoi, scândurile trebuie îmbinate şi lipite cu adeziv pentru lemn, pentru stabilitate. Fără prea mare efort, rezultatul ar putea fi spectaculos:

raft 2 

Minune sau nu, când căutam adezivul potrivit pentru raft, am găsit un clip interesant: Moment Carpet & PVC . Mi-a atras atenţia prezentatorul. “Bă, eşti nebun!? Ăsta-i Celentano!”, am exclamat. “Chiar şi-aşa! El era!“  

Iar în scurta mea investigaţie am aflat multe şi mărunte despre Moment. Am descoperit adezivi pentru orice: pentru construcţii (Moment Mortar Universal, Moment Adeziv pentru Gresie şi Faianţă sau Moment Glet), pentru lemn, piele, cauciuc, polistiren, PVC, parchet şi mochete (Shoe Glue, Polystyrene, Carpet & PVC, Fix Wood, Wood Express, Wood Waterproof, Parquet, Parquet & Laminate, Parquet Acryl), dar şi adezivi de etanşare pe bază de silicon pentru baie şi bucătărie (Moment Acryl, Moment Silicon Universal, Moment Silicon Sanitar). Adevărul este că adezivii sanitari cu silicon îmi cam fac cu ochiul. Am o problemă la cadă şi trebuie s-o rezolv înainte să intru în şedinţă cu vecinul.

baie 

Iar asta nu este tot. Pentru clienţii săi, pentru cei care preferă să-şi amenajeze locuinţa, să monteze sau să construiască cu uşurinţă, fără a găuri pereţii, Moment le-a pregătit o surpriză. Cei care vor cumpăra produse Moment de minim 50 de lei până pe 15 septembrie, pot înscrie bonul pe www.lipesteorice.ro şi pot câştiga unul dintre cele 6.300 prânzuri la McDonald’s, 500 lei săptămânal sau marele premiu de 1.000 euro. Succes la cumpărături! Lipeşte-te de  premii!  


Posted August 11, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>