July 30

PREA MARE, PREA MICĂ…

dunareaÎn general, Dunărea ajunge, în prime-time, la ştiri, doar când e o pacoste: ori e prea mare, ori e prea mică. Când plouă cu spume, fluviul dă pe afară şi bagă o aşa frică-n sânul riveranilor, de stau toţi planton cu sacii de nisip în mâini pe lângă el. Când nu plouă nici de-al naibii, nivelul apei scade în aşa hal de zici că-i prăfuită.

Acum, după vreo trei săptămâni de arşiţă ca la manual, Dunărea a secat din nou. Ba, în unele zone, nivelul fluviului a ajuns la aşa cote de avarie încât navigatorilor le e teamă că, la un moment dat, ar putea să o ia pe jos, cu barca sau barja la subraţ.

Bineînţeles că toată lumea se roagă, de dimineaţă până seara, să plouă. Iar când va începe să dea de sus, fără contenire, toţi vor uita de secetă şi vor da fuga la sacii de nisip. Şi uite aşa până la iarnă. Atunci va fi mai simplu: Cernavodă, gheaţă la mal.


Posted July 30, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>