July 29

FURNICI LENEŞE

furniciA mai fost spulberat un mit, care data încă de pe vremea lui Topârceanu. Cică, ar fi total eronat să mai credem că furnicile sunt harnice. Din contră, după ce au stat cu ochii pe ele, ca pe butelie, cercetătorii au tras o concluzie bulversantă. În realitate, 60% din furnici trag mâţa de coadă. Sau taie frunză la câini. Ar mai trebui ca oamenii de ştiinţă să descopere şi că 60% din greieri sunt harnici şi m-ar năuci de-abinelea.

Cred totuşi că studiul asupra furnicilor are o mare hibă. Cercetările au fost făcute pe o specie de furnici de o talie foarte mică, aproximativ 4 milimetri. Poate că aşa sunt cele mici-mici, trântori. Poate alea mai mari muncesc de le sar capacele.

Totuşi, dacă, într-adevăr, se confirmă că furnicile dorm pe ele, mai am totuşi o speranţă în ceea ce priveşte termenii de comparaţii. Toată hărnicia o s-o pun în cârca albinuţelor.


Posted July 29, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

1 thoughts on “FURNICI LENEŞE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>