July 28

CUPLUL PERFECT: MARE ŞI MIŞCARE

miscare 2De mic am fost o pacoste. Nu eram deloc genul de bebeluş care să-şi umple timpul jucându-se c-o scamă prin pat, chiar şi atunci când picioarele nu-mi garantau mai mult decât o incursiune împleticită, de-abuşilea. Exploram, invariabil, teritorii noi şi, tot invariabil, cădeam din pat de câte ori aveam ocazia. Apăsat, cu zgomot.

Când picioarele au început să mă asculte, am căpătat şi mai multă personalitate. Eram un argint viu, incapabil să stea locului vreo clipă. Când nu alergam prin casă, ori pe afară, ca bezmeticul, încercam hotărât arcurile patului. Săream în pat, până în tavan, cât era ziua de lungă. Distracţia a ţinut până când arcurile au cedat, iar maică-mea m-a dojenit, plină de tandreţe, c-o palmă. De-aş fi ştiut atunci să-i sugerez că m-am îndrăgostit de KANGOO JUMPS ori REBOUND AAS, poate c-aş fi scăpat doar c-o mustrare. Scrisă, ca să n-o pricep.

Am traversat copilăria în fugă. Pe stradă, pe teren, oriunde era rost de joacă. Am rupt zeci de perechi de tenişi şi mi-am julit genunchii iar şi iar. Doar în adolescenţă am mai slăbit ritmul, mai mult constrâns de şcoală, decât de firea mea.

Şi iată-mă la casa mea. Poate mai calm, de oboseală, poate mai iritat de griji. Acum cotidianul îmi umple mai tot timpul, dar nici acest cotidian nu-i liniştit. Acum nu mai sunt singur, acum suntem doi. Iar când vorbesc de un duet se înţelege că mişcările sincrone sau, dimpotrivă, în dezacord total, sunt mult mai ample, duble.

În general, o săptămână fuge ca vântul. Un ritm alert, la slujbă, urmat de un răgaz acasă, consumă zilele pe nesimţite. Şi vine weekend-ul… Cine îşi închipuie însă că weekend-ul e calm şi liniştit, se înşeală.

miscare 5

Cel mai dinamic joc de weekend are loc la supermarket. Tactica este neschimbată. Nevastă-mea atacă în valuri, printre raioane şi rafturi, iar eu, în defensivă, încerc să menţin scorul de pe bonul fiscal. Experienţa atâtor dueluri om la om, m-a călit şi m-a făcut mai înţelept. De obicei, nu contraatac din prima. O las să înainteze pe extreme, dar mă apăr, atent, în zonă. Protejez plasa coşului cu preţul unui fault tactic şi, chiar când este gata să mai înscrie un produs, fentez şi-o las în off-side. N-am însă mereu noroc. Ocaziile se răzbună, iar nevastă-mea înscrie mai mereu în prelungiri. Bineînţeles, partida de FOTBAL, pardon, de shopping, se încheie cu declaraţii şi comentarii la cald, din partea ambelor echipe.

Şi sâmbăta şi duminica avem program intens, alert, în pas alergător. Nevastă-mea se antrenează în bucătărie, cu oale, cratiţe, tigăi. Cuţitele nu stau o clipă, polonicul e amplu rotit, iar lingurele desăvârşesc reţete printre aburi. Nici eu nu trag de timp. Ridic şi mut aspiratorul prin camere, mai scutur, ici-colo, mişc şi şterg. Urmează apoi instrucţia finală: şmotru în lung şi lat, în toată casa, cu mopul. Ce mai …mişcări de BOOT CAMP, de la un cap la altul.

miscare 3

Şi uite-aşa, cu firea şi apucăturile noastre, am inventat noi jocuri „de societate”: FOTBALUL din supermarket şi zona BOOT CAMP, din apartament. Nu sunt întocmai ca originalele, dar au un numitor comun: consumă energie.

miscare 1

Iar pentru toţi cei care iubesc, deopotrivă, mişcarea şi distracţia am un pont bun: o invitaţie la Mamaia, chiar pe 1 august, la Cea mai mare oră de sport. Acolo vă aşteaptă nu doar reprize de FOTBAL, KANGOO JUMPS ori zona de BOOT CAMP, ci mult mai multe: o zi întreagă dedicată mişcării, chiar lângă Marea Neagră. Evenimentul va începe fix la ora 9.00 şi se va încheia la ora 21.00. În total vor fi 12 ore de sport şi mişcare în aer liber alături de cei mai tari instructori de fitness din România şi nu numai.

 

Veniţi sâmbătă, 1 august, la Mamaia, în Piaţeta Perla, la cea mai mare oră de sport. Vă aşteaptă reprize ample de mişcare, la alegere, pe sufletul şi după pofta fiecăruia: KANGOO JUMPS, ZUMBA, STEEL PROGRAMS, REBOUND AAS, FUNCTIONAL TRAINING, KHAI BO, AEROBIK, FOTBAL, BICICLETE STATIONARE, ZONA BOOT CAMP, dar şi multe altele.

Miscarea Face Bine - Mamaia - 2015 - POSTER

Hai la Mamaia pe 1 august! Va fi perfect: mare şi mişcare!


Posted July 28, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>