July 9

HAI LA SPORT!

copilarieMare ţi-e copilăria, Doamne! Atât de mare a fost a mea că, nu-mi aduc aminte şi pace, să fi stat locului vreo clipă. Dacă nu băteam mingea pe stradă ori pe teren, la antrenament, sigur eram prins în alte jocuri pline de nerv, ambiţii copilăreşti şi imaginaţie. Bineînţeles, fiecare vârstă şi anotimp, aveau jocurile lor, iar noi, prichindeii cartierului, ne adaptam din mers curentelor şi modei. Dacă, pe când eram de-o şchioapă, „şotronul”, „leapşa pe animale”, „coarda”, „elasticul”, „baba oarba”, „ursul doarme şi visează”, „verde-stop!” ori „de-a v-aţi ascunselea”, ne storceau de energie, dar ne şi îmbujorau de plăcere şi fericire, mai târziu am descoperit altele: „ţară, ţară, vrem ostaşi”, „raţele şi vânătorii”, „1, 2, 3, la perete stai!”, „mima” sau „9 cărămizi”. Nu ştiam ce-i oboseala şi niciodată nu ne pierea cheful. Jocul era distracţia noastră supremă.

copilarie 2

Şi pe cât ne scăpărau picioarele, pe atât ne fugea şi mintea. Găseam şi ne bucuram mereu de alte jocuri, mai simple ori mai complicate, după chef şi inspiraţie. Aşa ne-am îndrăgostit de „maţe încurcate” şi „pătrăţica” şi am încercat cu plăcere „măgăruşul” şi „ţările”. Nici nu conta că unii erau băieţi, iar altele, fete. Nu eram tabere adverse, eram tovarăşi de joacă.

copilarie 1

Când vârsta şi-a spus cuvântul, jocurile au căpătat alte nuanţe, mai serioase. Nu mai băteam mingea pur şi simplu, ci jucam fotbal, cu echipe bine stabilite, cu tactici şi strategii. Am descoperit pe rând trotineta şi bicicleta, cărora le dedicam întreceri spectaculoase, trasee inedite, dar şi ore întregi de meşterit. Am încercat mai întâi tenisul de masă, apoi, pe cel de câmp, am jucat handbal, volei şi baschet. Şi aşa, încet-încet, am trecut, de la joacă, la sport.

sport 1

Iar în sport este loc pentru oricine. Pentru că sportul nu înseamnă neapărat o competiţie. Sportul este mişcare, relaxare şi sănătate. Este ceea ce încearcă să demonstreze şi campania „Mişcarea face bine”, ajunsă deja la a cincea ediţie. Începută la Bucureşti, campania va continua şi la Braşov, unde, pe 11 iulie, sunteţi invitaţi în „Piaţa Sfatului”, pentru a vă bucura de mişcare 12 ore. Astfel, de la 9 dimineaţa şi până la 9 seara, antrenori de fitness din ţară şi din străinătate vor întreţine atmosfera de la “Cea mai mare oră de sport”.

 sport 2

Oricine este invitat la “Cea mai mare oră de sport”. Accesul este gratuit, iar activităţile şi clasele sportive pe alese:

#Kangoo Jumps

#Rebound AAS

#Khai Bo

#Functional Training

#Steel Combat

#Steel Tonic

#Zumba

#Onekor

“Cea mai mare oră de sport” nu se rezumă doar la atât. În paralel, amatorii de mişcare vor avea la dispoziţie, pe toata durata zilei mai multe zone de sport:

  • Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exerciţii inspirate din antrenamentele de tip militar
  • Real Ryder (20 de biciclete staţionare)
  • Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeţi
  • TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
  • Zonă de fotbal

Iar ziua dedicată sportului nu se va încheia aici. “Cea mai mare oră de sport” va fi întregită de a doua ediţie a Crosului „Mişcarea face bine”. Şi nu va fi orice cros, ci şi unul cu obstacole, ca să fie o provocare maximă!

sport 3

Şi să nu uit! Următoarea „Cea mai mare oră de sport” se va desfăşura pe 1 august la Mamaia, iar cei interesaţi pot găsi suficiente detalii pe miscareafacebine.ro.

Veniţi la „Cea mai mare oră de sport”, haideţi să facem mişcare! Haideţi la sport!


Posted July 9, 2015 by admin in category COLTUL CU SPORT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>