July 8

LEI ŞI BONURI

inspectoriPe nesimţite pentru omul de rând, cu n-şpe belele pe cap, pe întreg teritorul ţării, a mai apărut un soi de poliţist: inspectorul fiscal. Fără pulan, dar cu chipiu şi aer marţial, inspectorul ANAF a devenit rapid un personaj extrem de nesuferit pentru tagma afaceriştilor. Una-două, inspectorul descinde din maşina cu girofar şi, aproape fără excepţie, nu iese din magazin fără să-şi valorifice chitanţierul cu amenzi cu care l-a înzestrat statul. Sau, şi mai grav, pune frână brusc activităţii magazinului cu pricina, pentru că a fentat, şmechereşte şi fără bon fiscal, bugetul statului.

Chiar dacă prin obiectul muncii sale inspectorul ANAF are o preocupare nobilă, antipatia faţă de fisc a românului este evidentă. Asta din simplul motiv că afaceristul n-a înţeles niciodată de ce trebuie să achite statului un munte de bani, pentru ca nişte băieţi deştepţi, adoraţi de DNA, să-i cheltuie după cum vor muşchii şi partidul lor.

Cea mai mişto reacţie a românului vis-a-vis de inspectorii fiscali a fost consemnată recent la Grădina zoologică din Sibiu. Doi inspectori ANAF veniţi în control, ca să verifice singura terasă cu sucuri şi îngheţată din incinta Grădinii, au fost îndemnaţi cu simpatie de trecători: „Ia vedeţi, domnilor, dacă leii ăia din cuşcă au bon fiscal!”


Posted July 8, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>