July 4

VIAŢA CA O FUGĂ

rexona 1Nimic nu e mai plăcut decât sunetul deşteptătorului dimineaţa. Sar din somn ca opărit şi-l închid ferm, dacă nimeresc telefonul din prima, pentru a nu zdruncina psihicul fragil al vreunui vecin. Apoi, totul reintră în normal. Fug către bucătărie şi pun ibricul de cafea să facă ce ştie el cel mai bine: cafea. Fără cafea, nu reuşesc să articulez coerent o frază, cap-coadă.

Nu aştept cu mâinile-n sân punctul de fierbere al apei, pentru că, de obicei, chiuveta e plină de vase. Le spăl, deoarece e rândul meu. Doar în weekend e atribuţia nevesti-mii. Când e gata cafeaua, dau gata şi vasele. Beau cafeaua cu gânduri, planuri ori griji şi trec, din bucătărie, în sufragerie, pentru a doua etapă de înviorare: un sfert de oră de exerciţii dedicate spondilozei. De trei ani, zi de zi, îmi desfăt spondiloza cervicală, indusă de orele fără număr în faţa calculatorului, cu acelaşi set de mişcări. Mişcat bine şi mai viu ca oricând, continui alergarea. Către baie, unde urmează cea de-a treia repriză de înviorare: spălat pe dinţi şi-un duş rapid.

Iureşul continuă contra-cronometru, dar, într-un sfert de oră, îmbrăcat şi pomădat, sunt în faţa blocului. Merg pe jos la serviciu, preţ de vreun sfert de oră. Pe acelaşi traseu, dar printre alte obstacole: vecini, trecători, maşini şi câini.

rexona 2

De-abia când ajung la birou începe adevărata viaţa. Într-o redacţie a unei televiziuni, zăpăceala, ineditul, stresul, concentrarea şi alergătura au, mereu, alte feţe, alte ipostaze. Este un permanent dute-vino cu ochii pe ceas, dar niciodată acelaşi. Mâinile fug pe tastatură, ochii aleargă pe monitoare, oamenii vin şi pleacă. Secundele se topesc în minute, iar minutele aleargă spre ore. Ore în care încordarea ţine pasul, în fugă, cu timpul. După o zi de muncă, indiferent de planuri, ritm, nervi şi target-uri, adrenalina se disipă, încet, în oboseală. Iar ziua este departe de a se încheia.

Noroc că trecerea de la progamul „speed”, de la serviciu, la cel „slow”, domestic, de acasă, se face lin. Când nu am drum spre piaţă, sigur trebuie să vizitez vreun magazin, la cerea expresă a nevestei. Un shopping lejer, de …after-work. Asta nu-i bai, pentru că-mi mai condimentează intinerariul către casă.

rexona 4

Iar, mai mereu, acasă nu e… acasă, dacă exact când vreau să trag pe dreapta, pe fotoliu, se pune iarăşi lumea în mişcare: ori am ceva de reparat, ori trebuie să dau o mână de ajutor nevestei, ori vreun vecin are vreo întrebare legitimă sau vreun prieten îmi face o vizită de socializare. Şi până seara, când ochii îmi dau stingerea, măsor apartamentul în lung şi-n lat, cu rost sau fără, de câte ori am chef sau alţii chef.

Cam aşa fuge ziua. Rapid, alert, pe nesimţite. Este un efort la care organismul este supus continuu, un efort la care organismul reacţionează zi de zi, oră de oră. Specialiştii au stabilit că, în momentul în care devin activi, muşchii degajă multă căldură. Iar pentru a-şi menţine temperatura, organismul reacţioneză. Unul dintre răspunsurile sale este transpiraţia. Şi transpirăm intens, din belşug. Potrivit studiilor, în momente de activitate intensă ne trec toate sudorile: peste 1,4 litri pe oră. Chiar şi în timp ne spălăm pe dinţi, facem mişcare. În medie, peste 180 de mişcări ale braţelor. Este, aşadar, esenţial să ne protejăm eficient împotriva transpiraţiei şi să găsim cea mai bună soluţie pentru a ne păstra prospeţimea. Pentru că atunci când ne simţim fresh, avem alt tonus, alt psihic.

Din acest punct de vedere, Rexona a făcut ceea ce nimeni nu a reuşit până acum: nu numai că a descoperit cel mai performant deodorant împotriva transpiraţiei (Rexona MotionSense), dar a şi demonstrat că noua formulă este cu un pas înaintea transpiraţiei. Ce este Rexona MotionSense? Este primul antiperspirant din lume care conţine microcapsule activate de mişcare şi îţi asigură protecţie eficientă şi senzaţie de prospeţime pe parcursul întregii zile. Este o tehnologie inovatoare, cu microcapsule, care, cu cât faci mai multă mişcare, cu atât eliberează mai multă prospeţime. Mai precis, microcapsulele cu parfum se sparg la fiecare mişcare, astfel încât să te bucuri de o senzaţie de prospeţime îndelungată. Este de la sine înţeles că, tehnologia unică MotionSense de la Rexona te ajută să fii în priză toată ziua, să faci faţă provocărilor zilei, fără a mai avea grija transpiraţiei şi fără a-ţi inhiba manifestările şi acţiunile.

Infopgraphic_rexona_v5_medium

Se înţelege că, vara, când este cald, ca să nu spun caniculă, Rexona MotionSense este un aliat ideal. Este ingredientul perfect pentru a avea o zi perfectă. Trebuie să-l încerci şi să-l ai! Pentru a fi activ, în formă, relaxat. Pentru a te simţi confortabil în pielea ta. Pe pielea ta…


Posted July 4, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

2 thoughts on “VIAŢA CA O FUGĂ

  1. Pingback: Castigatori campanie "Cum arata o zi din viata ta?" - Blogal Initiative

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>