June 30

SCHIMBARE DE STIL?

simonaÎn urmă cu vreo trei ani, Simona Halep era o fată care juca tenis. Şi atât. N-o băga nimeni în seamă şi nimeni nu-i comenta victoriile, eşecurile, gesturile şi garderoba. Acum, după vreo doi ani în care a dat de zgură, de bitum ori de iarbă cu multe campioane, toată lumea o vorbeşte. Şi o vorbeşte româneşte. Când câştigă e fenomenală şi incredibilă, când pierde este…praf.

Chiar şi recent, după ce a clacat la Roland Garros, turneul ei favorit, a fost hulită şi pusă la zid, cât ai zice peşte. I-a fost uitat imediat începutul de an superb, cu succese de povestit nepoţilor. Aproape toţi, specialişti cu ifose sau habarnişti cu patalama, consideră că Simona traversează o criză profundă.

Eu intuiesc însă altceva. Cred că Simona şi-a făcut un calcul economic foarte simplu. Câte turnee de Grand Slam sunt într-un an? Patru, dacă nu punem la socoteală şi Turneul Campioanelor. Din cele patru, doar unul este pe suprafaţă lentă, pe zgură, Roland Garros. Celelalte, Australian Open, Wimbledon şi US Open au loc pe suprafeţe rapide, două pe hard şi unul pe iarbă. În aceste condiţii, este mai indicat să faci performanţă şi, implicit, să câştigi mai mult la marile turnee, pe suprafeţe rapide, sau este bine să te mulţumeşti doar cu zgura de la Roland Garros? Eu zic că este mai eficient să te impui pe suprafeţele rapide, pentru că pur şi simplu câştigi mai mulţi bani.

Iar cine are ochi să vadă, poate a observat că Simona încearcă de ceva timp să-şi schimbe stilul, să şi-l adapteze pentru suprafeţele rapide. De aici, probabil, şi eşecul ei la Roland Garros. O astfel de logică ar putea avea un răspuns chiar acum, la Wimbledon. Sau la US Open.


Posted June 30, 2015 by admin in category PAREREA MEA !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>