June 30

LA OASTE DE BUNĂVOIE

armataChiar când eram tentat să descoper metoda corectă de utilizare a unui spray, atenţia mi-a fost gâdilată de o altă veste încântătoare. De anul viitor, tinerii vor putea face din nou armată, dar nu cu arcanul, ci numai dacă au chef de culcaturi, plantoane şi stânga-mprejur. Ba, pentru acest stagiu voluntar, recruţii vor fi plătiţi. Nu cu mult, ca să nu dea toţi buluc în cazărmi, ci atât cât să nu simtă vreo diferenţă între armată şi ajutorul de şomaj.

Bine, cine crede că a apucat vreun general de picior se cam înşală. Stagiul de voluntariat va dura doar 6 luni, nu un an şi 4 luni, aşa cum era în vremuri demult apuse, iar tinerii vor învăţa să se joace de-a războiul până or crăpa mâţele de ciudă. Iar ca să fie treaba oablă, în armată se vor putea înscrie nu doar băieţi, ci şi fete. În aceste condiţii, este de înţeles că se vor găsi destule zuze care vor găsi această experienţă tare cool şi trendy.

Sunt tare curios dacă acest voluntariat în armată va păstra şi bunele obiceiuri din trecut, în care umilirea răcanilor devenise o veritabilă tradiţie. Mie, unul, care am făcut armata, mi-a fost întotdeauna clar: unde se termină logica, începe armata.


Posted June 30, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>