June 22

MIROASE A APOCALIPSĂ. IAR

pieireOamenii au fost dintotdeauna visători. De-aia au coşmaruri. Iar cel mai obsesiv vis urât se referă periodic la pieirea omului, fie ca urmare a unei catastrofe ce n-a văzut Pământul, fie natural. Cea mai recentă predicţie privind dispariţia speciei umane aparţine americanilor, cărora nici hamburgerii nu le stârnesc atâta poftă ca nenorocirile apocaliptice. Ei susţin că lumea a intrat în a şasea perioadă de extincţie în masă, iar oamenii vor da colţul, ca şi dinozaurii acum 66 de milioane de ani.

Ceea ce nu prea explică studiul cercetătorilor americani este cam cât timp mai avem la dispoziţie ca să ne facem de cap pe planetă, înainte ca popii, încă vii, să ne cânte prohodul. Dacă este însă o chestiune de milioane de ani sau chiar de milenii, cred că mă pot obişnui cu ideea şi nu îmi fac griji.

Problema e alta. Dar dacă, până la finalul extinţiei în masă, asupra omenirii se abate o altă năpastă de proporţii şi mai infiorătoare decât coşmarurile americane? Nu cumva ratăm extincţia? Tot eu trebuie să mă gândesc şi la asta?


Posted June 22, 2015 by admin in category HAI, SA FIM SERIOSI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>