June 19

PIŢIPONCEALĂ VEGETALĂ

pitiÎn sfârşit, specialiştii ne-au lămurit de ce roşiile nu mai au gustul de altădată. Ca să le facă belea de frumoase, alţi specialişti le-au supus unor tratamente revigorante, de înfrumuseţare (face-lifting şi alte drăcii), prin mutaţii genetice. Şi uite-aşa, roşiile moderne îţi iau ochii, dar nu-ţi mai impresionează deloc papilele gustative. Cum ar veni, dacă vrei roşii gustoase foc, alege-le pe cele urâţele, de care, în mod normal, ai fugi mâncând norii.

Chestia cu roşiile îmi sună clar a piţiponceală. Întocmai ca şi suratele lor vegetale, legumele umane, definite succint „piţipoance”, au cam aceleaşi însuşiri şi comportament în natură: le sorbi din ochi, dar dacă, accidental sau premeditat, deschid gura şi testezi conţinutul, ai parte de nesfârşite şi reale depresii post-traumatice. Pentru că botoxatele, siliconatele şi operatele, au suferit vizibile mutaţii genetice comparabile doar cu intervenţiile chirurgicale pe creier.

Ba, dacă mă gândesc bine şi profund, mutantele umane au luat-o binişor înaintea suratelor vegetale. Ce mai, le dau clasă. Poate au doar un singur lucru în comun: sunt legume.  


Posted June 19, 2015 by admin in category MARUL EVEI

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>