May 28

SĂMÂNŢĂ DE PERICOL

seminteCare este cel mai popular sport de masă în România? Cu siguranţă, spartul seminţelor. Pentru că sunt ieftine, pe înţelesul tuturor şi dau senzaţia că faci ceva atunci când stai degeaba. Însoţite fie de o bere, fie de o bârfă, două, seminţele condimentează viaţa românului, şi la bine, şi la rău. Adică, sunt perfecte şi pentru plictiseală, şi pentru draci, şi pentru chef de chef.

Consumate cu tonele în arealul românesc, seminţele nu au doar un real rol de socializare, ci şi de spitalizare. Cel puţin medicii le hulesc din n-şpe motive. Unul ar fi sarea în care le tăvălim şi care ar dăuna sistematic rinichilor. Un alt dezavantaj ar fi prăjirea lor, deoarece uleiurile încinse dezvoltă substanţe cancerigene care pică tare greu şi la colon şi la ficat. Cum ar veni, cu cât încercăm să dăm mai mult gust seminţelor, cu atât sunt numai bune de aruncat.

Concluzia medicală este aceeaşi ca în cazul tuturor alimentelor: sunt bune doar în stare crudă. De parcă domn’ doctor haleşte numai de-astea crude! Să facem ce face doctorul, nu ce zice?


Posted May 28, 2015 by admin in category POLITA DE SANATATE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>