February 8

JUSTFit…JUSTwife

fitDe câte ori se apropie vara şi, implicit, dorul de ducă în vacanţă, am aceeaşi eternă problemă. Aşa o alint eu, problemă, ca să nu mă enervez exagerat. De fapt, sunt mai multe, iar toate au aceeaşi sublimă origine: soţia. Păi, da, pentru că atunci când vine vorba de vacanţă îi vine, mereu, cu o precizie uluitoare, o idee şi mai copleşitoare: să fie miss. Nu Miss Univers, dar miss plajă cu siguranţă. Adică un oarecare costum de baie trebuie să-i vină ca turnat.

Bineînţeles că acest demers a fost analizat, detaliat, întors pe toate feţele şi, într-un final, încercat. Mai întâi a încercat cu clasicele pastile de slăbit. Ghinion! Şi-au făcut efectul în primele zile apoi…pauză. Săritor nevoie mare i-am propus să schimbăm radical strategia. I-am recomandat terapie prin fitness. Nu ştiam în ce mă bag. „Cum adică? Să mă duc eu (cu accent pe eu) la sală cu toate piţipoancele? Să-mi zică vreuna <vai, draga, dar tu când ai pus atâtea kilograme? La fitness să te duci tu! >”, şi-a încheiat iubita mea alocuţiunea.

Tocmai când era să mă dau bătut, mi-a venit o idée memorabilă. Bine, nu vor scrie cronicarii despre ea, dar mai bună de atât nu se putea. Dacă nu se ducea ea la fitness, îi aduceam eu fitness-ul acasă. Aşa că i-am propus să cumpărăm un aparat de fitness. Miracol! Nu doar că a acceptat, dar a îmbrăţişat ideea şi pe posesorul ei, de mai să mă sufoce. Şi uite-aşa am început să colindăm pe net în căutarea aparatului perfect de modelat soţia imperfectă.

Din click în click şi după relevante strâmbături din nas am reuşit minunea. Am ajuns la JUSTFit, un magazin cu aparate fitness şi alte accesorii, de tot felul, pentru orice: antrenament, tonus, modelare, dar şi echilibru şi forţă. Era de colindat nu glumă!

justfit-logo

Şi ca să nu ne pierdem în preferinţele ştim noi cui, am luat, cu o forţă incredibilă, taurul de coarne. I-am arătat o bicicletă eliptică şi am argumentat convingător: „E ca şi cum ai merge cu bicicleta prin dormitor.“ N-am nimerit-o! “Bicicletă? Păi tu nu vezi că trebuie să dau şi din mâini? De ce să dau din mâini?“. Deşi ideea era foarte bună, n-am avut încotro, am abandonat-o.

bicicleta

Nu de alta, dar am avut încă o revelaţie. Îmi picase ochii pe o bandă de alergat. I-am arătat-o convins că am în faţa ochilor o chintă royală cum nu s-a mai văzut. “Bandă? Să zică vecinii c-alerg prin casă după vreun autobuz? Şi unde o pui? Scoţi patul din dormitor sau invităm oaspeţii să dea vreo două ture prin sufragerie?”.

banda

Noroc că JUSTFit mai avea surprize. Când am văzut un stepper, parcă-l prinsesem pe Dumnezeu de picior. Ce mai putea să zică? Nu alerga, nu dădea din mâini…”Adică doar să merg? Tot pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc?”.

stepper

Când mă pregăteam să dau buzna la barul cu tării, o aud. “Dar fii atent! Au şi coardă de sărit şi minge fitness. Nu-s mai bune astea?”. “Nu, nu-s mai bune astea pentru că dai din mâini şi stai, tot pe loc, pe loc, pe loc, de-o să înebunesc de tot!“, am replicat eu convins că voi goli o sticlă din bar.

coardaminge

Bineînţeles că, în final, am cumpărat o bicicletă eliptică pe care am instalat-o confortabil în dormitor. Şi culmea, chiar ne batem pe ea, pentru că şi organismul meu multicelular simte nevoia de kilometri la pedale. Marea problemă este alta. Iubita mea doamnă a prins gustul aventurii. Aşa că merge şi la sală pentru că acolo are tot ce-i poftesc piticii: benzi de alergat, steppere, corzi, mingi şi… câte şi mai câte. JUSTFit…JUSTwife!


Posted February 8, 2015 by admin in category COLTUL CU SPORT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>