January 30

PROHIBIŢIE LA CAZAN?

alcoolRomânilor li se pregăteşte ceva. O mare nedreptate. Ce zic, eu, nedreptate? Li se pregăteşte sfârşitul. Băieţii ăia de la Uniunea Europeană vor să bată-n cuie un preţ minim la alcool, pe întreg continentul. Ceea ce înseamnă că noi, care avem nişte venituri de crapă toţi de râs, ne vom uita la o tărie mai de Doamne-ajută, ca la un exponat valoros etalat pe rafturi.

De unde şi până unde această măsură anti-economică şi anti-naţională? Pentru că aceiaşi domni au constatat că mai toată Europa bea de stinge, indiferent de împrejurări şi context: paranghelie, parastas, socializare şi poftă de mâncare. Partea cu adevărat tristă este că această eventuală prohibiţie nu ar fi doar un atentat inadmisibil la psihicul nostru, ci şi cultura naţională. Unde ar fi fost acum cultura noastră fără istoricele băute ce au luminat minţile atâtor oameni de seamă?

În ciuda perspectivelor, deloc roz sau roze cu accent pe e, am, totuşi, speranţa că românii noştri vor depăşi şi acest moment critic. Ce, numai whiskey-ul, coniacul şi ginul ne înseninează zilele? Dar ţuica de cazan ce-are?


Posted January 30, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>