January 29

ŞPAGĂ EXTERNATĂ?

SONY DSCVeste de comă! Şpaga din spitale ar putea fi externată! Ministrului Sănătăţii i-a venit ideea de a permite autorităţilor locale să sponsorizeze medicii din arealul lor, după cât le permite bugetul. Şi uite aşa, medicii nu vor mai plânge în hohote de salarii, iar noi vom uita de şpăgi!

Problema sponsorizării medicilor şi, eventual, a asistentelor, pare însă mult mai complexă, decât şi-o imagineză ministrul în mintea lui. Pentru că, într-un judeţ oarecare, cele mai importante unităţi medicale sunt, culmea, în oraşele reşedinţă de judeţ. Iar aceste spitale lucreză la depanarea şi tratarea pacienţilor din tot judeţul, nu doar din oraşul respectiv. De ce ar aloca oraşul bani şi pentru pacienţii de aiurea? Aceeaşi dilemă va măcina şi minţile luminate ale altor primari, din orăşele mai mici. Pentru că şi în spitalele lor vor ajunge cu boala într-o mână şi analizele în alta, pacienţi de prin alte zări.

Apoi, mai este o mare problemă. Chiar dacă salariile medicilor vor fi supuse unei operaţii estetice de înfrumuseţare, cine ne garantează că domnii şi doamnele nu vor sta în continuare cu mâna-ntinsă după şpagă? Nu de alta, dar un reflex, nu piere nici tăiat c-un flex!


Posted January 29, 2015 by admin in category POLITA DE SANATATE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>