January 28

OUĂ DEZFIERTE?

ouŞtiinţa a mai progresat cu un pas. Şi încă ce pas! Cercetătorii au rezolvat o problemă vitală a omenirii: cum să readucă un ou fiert în starea iniţială, crudă. Adică să-l dezfiarbă. Trecând peste amănuntele tehnice şi moleculare ale şmecheriei, am o întrebare: de ce să mă chinui să-l fac iar crud, după ce m-am chinuit să-l fierb şi am consumat atâta energie?

Cercetătorii explică însă că procedeul ar putea fi folosit la tratarea cancerului şi la prepararea unor alimente. Aşa o fi, că prea zic cu foc! În acest caz, merită să faci experimente pe ou.

Mie, sincer mi se părea mult mai spectaculos dacă oamenii ăştia de ştiinţă aduceau oul la starea lui şi mai iniţială: găina. Bine, dacă ne gândim profund, transformarea oului în gâină nu-i mare minune. Pui ouă la clocit şi treaba-i gata! Numai că trebuie să aştepţi puţin…mai mult. Mai ales dacă-i fiert!


Posted January 28, 2015 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>