October 30

PROBLEME REZOLVATE

telefÎn sfârşit, cineva s-a gândit şi la chinurile liceenilor constrânşi să dea bac-ul. Mai precis nişte croaţi, care au realizat o aplicaţie pentru telefoane mobile care citeşte calculele matematice cu camera şi le rezolvă în câteva secunde. Ba mai mult, aplicaţia explică pas cu pas loazei cum a ajuns la rezultat.

Programul, destinat elevilor pentru care matematica este o mare enigmă a Terrei, rezolvă ecuaţii, probleme de aritmetică, fracţii, logaritmi şi calcule cu numere zecimale, cu o singură condiţie: să nu fie caligrafiate de mână, ci tipărite. Deocamdată, aplicaţia se poate descărca gratuit pentru iOS şi Windows Phone, urmând ca anul viitor să fie disponibilă şi o versiune pentru posesorii de Android.

Cum ar veni, în curând, bac-ul şi alte examene mai mult sau mai puţin odioase, vor fi la mintea telefonului. Aştept cu interes şi aplicaţiile pe telefoane mobile pentru găsirea unui job sau a majorării salariului, în câteva secunde.


Posted October 30, 2014 by admin in category SECTIA DIVERSE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>